ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης σε Τσίπρα: Οι Κρητικοί δεν αντέχουν άλλα θύματα στην άσφαλτο

Κεφαλογιάννης σε Τσίπρα: Οι Κρητικοί δεν αντέχουν άλλα θύματα στην άσφαλτο
Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απάντηση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σχετικά με τον ΒΟΑΚ και τα τροχαία δυστυχήματα που λαμβάνουν χώρα.

Πιο αναλυτικά, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είπε πως «Το 2019 στο υπουργείο Υποδομών δεν υπήρχε ούτε μια ολοκληρωμένη μελέτη αναφορικά με το ΒΟΑΚ. Δεν έπραξαν τίποτα πέρα από ένα διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Το μόνο που ευτυχώς δεν έκαναν -σε αντίθεση με το μετρό της Θεσσαλονίκης- ήταν να ζωγραφίσουν σε κάποιο μουσαμά το έργο και να μας πουν ότι υλοποιήθηκε επί ημερών τους».

«Καλωσορίσαμε στην Κρήτη τον κύριο Τσίπρα για άλλη μια φορά. Όπως ακριβώς κάναμε όταν μας έλεγε ότι θα ξεκινούσαν οι εργασίες για τον ΒΟΑΚ αρχικά το 2017, στη συνέχεια το 2018 και το 2019. Και όταν μας έλεγε ότι το έργο με μηδενική μελετητική ωριμότητα θα έχει τελειώσει το 2025. Ή όταν απεντάχθηκαν έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και όταν αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες και ανθρώπινο δυναμικό από τον ΟΑΚ», συνέχισε.

Μιλώντας ο υφυπουργός για το σχεδιασμό από πλευράς της κυβέρνησης Τσίπρα, ανέφερε πως επρόκειτο για: «… ένα σχέδιο που είχε ως αναφορά μόνο το τμήμα Χανιά - 'Αγιος Νικόλαος μήκους 200 χιλιομέτρων, ενώ για τα υπόλοιπα 100 χιλιόμετρα που αφορούσαν το σκέλος Χανιά - Κίσσαμος δεν υπήρχαν μελέτες ούτε καν σε προκαταρκτικό στάδιο και η περιοχή από τον 'Αγιο Νικόλαο μέχρι τη Σητεία δεν περιλαμβανόταν καν στο σχεδιασμό.

Ένα ασαφές και αόριστο σχέδιο χωρίς ξεκάθαρα δεδομένα και φυσικά χωρίς χρηματοδοτικό πλαίσιο.

Με απλά λόγια, όπως έχω επανειλημμένα τονίσει, το 2019 στο υπουργείο Υποδομών δεν υπήρχε ούτε μια ολοκληρωμένη μελέτη αναφορικά με το ΒΟΑΚ…».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των διοδίων, στο οποίο αναφέρθηκε από την Κρήτη ο κύριος Τσίπρας, ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε «…τους Κρητικούς ως ιθαγενείς, είναι ξεκάθαρο ότι στο φαντασιακό κόσμο της ουτοπίας τους είχαν εφεύρει τα “λεφτόδεντρα” που θα κατασκεύαζαν χωρίς διόδια τον ΒΟΑΚ», δήλωσε μάλιστα ότι οι Κρητικοί: «… δεν αντέχουν άλλα θύματα στην άσφαλτο για ασκήσεις επί χάρτου».

Τέλος ο κ. Κεφαλογιάννης μεταξύ άλλων, αναρωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας θα έρθει τελικά στην έναρξη των εργασιών ή στα εγκαίνια του έργου.

«Αν το αποφασίσει θα είναι καλοδεχούμενος. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα είμαστε εδώ να τον καλωσορίσουμε και πάλι μαζί με τον Κρητικό πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και αυτό είναι η δική μας πολιτική ευθύνη απέναντι στους πολίτες», κατέληξε ο υφυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ