ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Θεοχάρης: Δεν υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων στη Μύκονο

Κορωνοϊός - Θεοχάρης: Δεν υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων στη Μύκονο
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διέψευσε τη Δευτέρα ότι υπήρξαν ακυρώσεις στη Μύκονο μετά το αιφνίδιο μίνι lockdown ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και υποστήριξε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υγεία των πολιτών.

«Η απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση βάζει πρώτη την υγεία των πολιτών είναι ότι δεν φοβόμαστε να πάρουμε δύσκολα μέτρα. Δεν υπάρχουν ακυρώσεις λόγω μέτρων στη Μύκονο. Μόνο στη φαντασία όσων τα διαδίδουν υπάρχουν αυτά», είπε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Κρίτωνα Αρσένη και επεσήμανε πως «το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ασφαλές».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη «ποτέ η κυβέρνηση δεν υποσχέθηκε εύκολο καλοκαίρι».

«Είμαστε συνεχώς από πάνω και αξιολογούμε μια δυναμική κατάσταση. Δεν είναι εύκολο το φετινό καλοκαίρι. Δεν το υποσχεθήκαμε σε κανέναν. Αυτό είναι που διαφοροποιεί τη χώρα μας . Όπου μας λέει η Πολιτική Προστασία βάζουμε ξενοδοχεία καραντίνας. Το πιο σημαντικό είναι να μην επιβαρύνεται το σύστημα υγείας. Στην Αμερική και στο Ισραήλ η επιβάρυνση είναι λόγω τουρισμού; Η αύξηση οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα και όχι στον τουρισμό. Μια πανδημία μέσα στην πανδημία», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

Πρόσθεσε δε πως ζητούμενο είναι η τήρηση των μέτρων, καθώς αυτό θέλει ο κόσμος και οι τουρίστες που έρχονται το επισημαίνουν στις τουριστικές ιστοσελίδες της Μεγάλης Βρετανίας κι άλλων χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ