ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται το Σύνταγμα για να καλύψει το διχασμό που προκαλεί

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται το Σύνταγμα για να καλύψει το διχασμό που προκαλεί
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην επίκληση του Συντάγματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για διχασμό των Ελλήνων πολιτών.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέπραξε «βαρύτατο ατόπημα να επικαλεστεί το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό που προκαλεί» υπογραμμίζοντας ότι στο Σύνταγμα επίσης αναφέρεται «ότι οι περιορισμοί των δικαιωμάτων οφείλουν να τηρούν την αρχή της αναλογικότητας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται επανειλημμένως να αναλάβει τις εγκληματικές ευθύνες του για την κατάσταση που έχει βρεθεί πλέον η χώρα».

«Εμφανίστηκε για άλλη μια φορά για να διχάσει τον ελληνικό λαό, και όχι για να τον ενώσει στην κοινή προσπάθεια».

«Μάλιστα διέπραξε το βαρύτατο ατόπημα να επικαλεστεί το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό που προκαλεί».

«Το Σύνταγμα, όμως, ενώνει και δεν διχάζει. Ο μόνος που διχάζει είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του».

«Βεβαίως και το κράτος δικαιούται να αξιώνει από τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Κι αυτό ακριβώς είναι το νόημα για την καθολικότητα του εμβολιασμού».

«Όμως το Σύνταγμα λέει επίσης ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου τελούν υπό την εγγύηση του κράτους. Και ότι οι περιορισμοί των δικαιωμάτων οφείλουν να τηρούν την αρχή της αναλογικότητας».

«Ας ανοίξει το Σύνταγμα ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα κουραστεί να το βρει, είναι στο ίδιο άρθρο με τη διάταξη που επικαλέστηκε, στην παράγραφο 1 του άρθρου 25».

«Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι στο Συνταγματικό Δίκαιο θα έγραφε κάτω από την βάση. Ευτυχώς για αυτόν όμως δεν χρειάστηκε ποτέ να περάσει από το δημόσιο πανεπιστήμιο».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ