ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Προς νέο κάλεσμα Μητσοτάκη στους εκπαιδευτικούς

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Προς νέο κάλεσμα Μητσοτάκη στους εκπαιδευτικούς
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η κυβέρνηση δεν θέλει να ροκανίσει τα χρονικά περιθώρια επηρεάζοντας το επίπεδο ασφάλειας που παρέχει στην υγειονομική μάχη κατά της μετάλλαξης «Δέλτα» η πορεία των εμβολιασμών.

Από την άλλη τα επόμενα βήματα της υποχρεωτικότητας και ειδικά αυτό που αφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα φαίνεται να έχει μπει προσωρινά στο συρτάρι του πρωθυπουργικού γραφείου, τη στιγμή που η κυβέρνηση Ντράγκι, φέρεται σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, έτοιμη να διευρύνει την περίμετρο της υποχρεωτικότητας εντός του Αυγούστου με τους εκπαιδευτικούς.

«Από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο», ήταν η χρωματισμένη παρότρυνση που απηύθυνε προ ημέρων ο πρωθυπουργός, την οποία όπως όλα δείχνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ενισχύσει.

Να απευθύνει δηλάδη ακόμη ένα κάλεσμα προς όλους, δασκάλους, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, στη σημερινή παρέμβαση του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις». Με τις πληροφορίες να θέλουν το εφεδρικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, να προβλέπει την είσοδο στις τάξεις για τους ανεμβολίαστους να περιχαρακώνεται με την υποχρεωτική διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 και αυτοδιαγνωστικών.

Στην εκστρατεία πειθούς η κυβέρνηση επιστρατεύει την επικαιροποιημένη αλήθεια των αριθμών, που «είναι συντριπτικά υπέρ της χρησιμότητας των εμβολιασμών για την προστασία της υγείας των πολιτών που επέλεξαν να εμβολιαστού». Επιπλέον αποτυπώνουν κατά την ίδια ανάλυση και «τη μείωση της επιβάρυνσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ενδεικτικά είναι τα συγκριτικά δεδομένα μεταξύ τρίτου και τέταρτου κύματος σε κρούσματα και νοσηλείες, που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος. Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο με παρόμοια στατιστικά κυκλοφορίας του ιού και κρουσμάτων στην κοινότητα οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι κατά 70% λιγότερες, κατά 80% έχει μειωθεί το ποσοστό των νοσηλευόμενων και κατά 85% των διασωληνωμένων. Κάθετη πτώση, που ανέρχεται στο 90%, σημειώνει ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι χαλαρώνουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς όσο αυξάνεται το μερίδιο του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί προφανώς θα αυξάνεται και ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών που θα κολλάνε τον ιό αλλά θα έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά» ήταν το μήνυμα του Άκη Σκέρτσου.

Απηύθυνε μάλιστα ακόμη ένα κάλεσμα: «Όσοι είναι δύσπιστοι λοιπόν απέναντι στα εμβόλια ας το ξανασκεφτούν καλά και ας επιλέξουν αυτή την αυτονόητα αναγκαία πράξη ατομικής προστασίας και συλλογικής ευθύνης».

Αναλυτικά οι πίνακες με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Σκέρτσος

Εβδομάδα 26/4/2021 (λίγο μετά την κορύφωση του 3ου κύματος)

7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων κρουσμάτων : 2.451

ενεργά κρούσματα : 25.355

7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία :462

νοσηλευόμενοι :5.343

διασωληνωμένοι: 813

7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων θανάτων: 79

Εβδομάδα 19/7/2021 (Στις 4 εβδομάδες από την έναρξη του 4ου κύματος)

7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων κρουσμάτων: 2568 ( +4,8%)

Ενεργά κρούσματα : 24353 ( -4%)

7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων εισαγωγών σε νοσοκομεία : 138 (-70%)

Νοσηλευόμενοι : 1045 (-80,4%)

Διασωληνωμένοι : 125 (-84,6%)

7ήμερος κυλιόμενος δείκτης ημερήσιων θανάτων: 8 ( -90%)

Η σύγκρουση για το πόθεν έσχες

Με φόντο τη σφοδρή σύγκρουση για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, θεωρείται βέβαιο ότι εάν από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγραφεί η παραμικρή απόπειρα για διεύρυνση του μονοθεματικού χαρακτήρα της σημερινής συζήτησης, τότε τυχόν νέες αναφορές και νύξεις στο ζήτημα θα απαντηθούν πάραυτα και με το ύφος που προσήκει στον «πόλεμο λάσπης και αθλιότητας» όπως χαρακτηρίζεται από τη συμπολίτευση.

Από τη Δευτέρα άλλωστε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, έδωσε το στίγμα για τη σκληρή στάση που θα τηρήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα βάζοντας στο κάδρο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα: «δείχνει ξεκάθαρα ποιος κρύβεται πίσω από τις αθλιότητες κατά του Πρωθυπουργού και της συζύγου του και ποιος ενορχηστρώνει τον πόλεμο λάσπης εναντίον τους», ανέφερε η ανακοίνωση με αφορμή τις αναρτήσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλιμακώνοντας την επίθεση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για άλλη μια απόδειξη ότι «Τσίπρας - Πολάκης - Βαξεβάνης είναι το ίδιο πρόσωπο» και πρόσθετε ότι: «Ο κ. Τσίπρας αδυνατώντας να αντιμετωπίσει πολιτικά τον Κυρ. Μητσοτάκη, καταφεύγει δια των εντολοδόχων του, στο μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει: στο ψέμα και στη λάσπη, όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες αποκαλύψεις του κ. Καλογρίτσα, για το πώς στήθηκε το Documento, με τίνος χρήματα και με ποια εντολή. Αποκαλύψεις τις οποίες θα ερευνήσει η Δικαιοσύνη».

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμιζόταν ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση, κατόπιν αγωγής της κυρίας Γκραμπόφσκι. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και το «Πόθεν Εσχες» του Πρωθυπουργού έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά, όσο ελαχίστων Ελλήνων, από όλες τις αρμόδιες Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ