ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλεγχο της καταγγελίας για το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Αχαρνών ζήτησε ο Κωστής Χατζηδάκης

Έλεγχο της καταγγελίας για το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Αχαρνών ζήτησε ο Κωστής Χατζηδάκης
ΙΝΤΙΜΕ

Τη διερεύνηση της καταγγελίας για κακοδιοίκηση στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Αχαρνών ζήτησε ο Κωστής Χατζηδάκης και έστειλε σαφές μήνυμα ότι δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές «αδιαφορίας και ωχαδερφισμού».

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή από τη ΝΔ ανέφερε ότι έφτασε στο γραφείο του καταγγελία ότι στο συγκεκριμένο υποκατάστημα έβαλαν ξαφνικά μια ταμπέλα η οποία ανέγραφε «ότι κλείνει λόγω κορωνοϊού και θα σας ειδοποιήσουμε αργότερα για το πότε θα ανοίξουμε», χωρίς κανείς να ειδοποιήσει τους πολίτες που είχαν κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού να μην προσέλθουν στο υποκατάστημα.

«Ζητώ να γίνει έλεγχος και για αυτό. Δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε τους ανθρώπους και να λέμε ότι είμαστε διαφορετικής κατηγορίας πολίτες», είπε και αναφερόμενος στην υπόθεση στην Κόρινθο, στήριξε τους εργαζόμενους και επέκρινε συμπεριφορές προϊσταμένων.

«Δεν μου φαίνεται καθόλου ανεκτό να αφήνεις τον συνάδελφο σου να ψήνεται με συνεχή ανταλλαγή αλληλογραφίας για να μπει κλιματιστικό. Δεν είναι νοητή η λογική της αδιαφορίας. Έχω δει υπαλλήλους που δίνουν από το υστέρημα του χρόνου τους για να βγει η δουλειά. Αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει και το φαινόμενο της αδιαφορίας», σημείωσε με έμφαση.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στην απονομή συντάξεων, είπε πως πλέον δίνονται 20.000 συντάξεις το μήνα και πρόσθεσε πως σε 3-4 μήνες ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 30.000.

Εκτίμησε δε, πως το φθινόπωρο θα υπάρξει αισθητή αποκλιμάκωση. Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ζήτημα επάρκειας κονδυλίων και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν τα κονδύλια γι’αυτό πρέπει να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι μια ώρα αρχύτερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ