Χατζηδάκης: Από 16 Αυγούστου επ’ αόριστον αναστολή σε ανεμβολίαστους νοσοκομείων - μονάδων φροντίδας
Σε επ' αόριστον αναστολή εργασίας θα τεθούν από τις 16 Αυγούστου οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που δεν εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως «πέρασε η νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων. Το μετρό προχώρα από 16 Αυγούστου και μετά θα τίθενται σε αναστολή όσοι δεν εμβολιάζονται και με απόφαση του υπουργού Υγείας μπορεί να επεκτείνεται το μετρό» εξήγησε.
«Εγώ πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν. Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι απολύσεις ως θεωρητική προσέγγιση, από την άλλη η επιλογή να κάνουμε την προσευχή μας ‘Θεέ μου βοήθησε να φώτισε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν’. Δεν είμαστε ούτε με τη μια προσέγγιση ούτε με την άλλη. Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις θα το κάναμε, αν θέλαμε να επιλέξουμε την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ (…) "καλό να εμβολιαζόμαστε άλλα όχι υποχρεωτικότητα" τα πράγματα θα οδηγούνταν προς τα πίσω. Ακολουθούμε ευρωπαϊκό δρόμο» υπογράμμισε ο υπουργός.
Διαλέγουμε, συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης, κάποιους τομείς προτεραιότητας που είναι οι πιο ευαίσθητοι θα δούμε πως θα προχωρήσει και στη συνέχεια θα σταθμίσουμε τα πράγματα.
Έκτακτα μέτρα
Για τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων ενόψει των δύσκολων συνθηκών ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχει μια εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών και μια δική μας εγκύκλιος που προϋπήρχε από τον Ιούνιο βασίζεται σε επιστημονικές συμβουλές από εμπειρογνώμονες.
«Εφαρμόζονται μετρά προστασίας από ακραίες συνθήκες οπού απαιτείται, από τις 12 μέχρι τις 4μμ αν χρειάζεται γίνεται και παύση εργασιών» είπε, σύμφωνα με το skai.gr.
Δίκτυο ηλεκτροδότησης
Για το δίκτυο ηλεκτροδότησης σημείωσε ότι πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ κάνουν επενδύσεις και έργα στην ενεργειακή υποδομή οι οποίες ήταν απαραίτητες, πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί. Πρόκειται για πολυμέτωπη προσπάθεια στην ενέργεια, για να μην καταρρεύσει η ΔΕΗ οποία και προχωρεί. «Προχωρούν οι επενδύσεις άλλα απαιτούν κάποιο χρόνο» διευκρίνισε.
«Η κυβέρνηση προωθεί πολιτική με επίκεντρο αφενός την απολιγνιτοποίηση αφετέρου την προώθηση των ΑΠΕ. Στη ΡΑΕ υπάρχει γιγαντιαία ουρά επενδυτών. Όλα αυτά δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.
SPONSORED
Κάθειρξη 18 ετών στον καθηγητή από τη Σητεία για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων μαθητριών
17:27
Πέθανε ο Τεντ Τέρνερ, ιδρυτής του CNN
17:22
Βίντεο από την έφοδο της ΕΛΑΣ για εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε πολίτες -Τουλάχιστον 7 συλλήψεις
17:21
«Επιχείρηση ελευθερία» και στα χρηματιστήρια - Ράλι ανόδου στις αγορές
17:18