ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα επισκέπτεται ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός μετέβη νωρίτερα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair CL-215 και CL-415.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη, για δεύτερη φορά σήμερα, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, όπου και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα μέτωπα της φωτιάς καθώς και τον περαιτέρω σχεδιασμό αντιμετώπισής τους.

Το πρωί ο πρωθυπουργός βρέθηκε εκ νέου στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι, όπου έλαβε εικόνα σε πραγματικό χρόνο για την εξέλιξη των πυρκαγιών ανά την επικράτεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις γυναίκες και στους άντρες της πυροσβεστικής, σε όλους τους εθελοντές στην ελληνική αστυνομία στο λιμενικό για την τεράστια προσπάθεια την οποία κατέβαλαν και χθες το βράδυ να ελέγξουν τα μεγάλα πύρινα μέτωπα κυρίως στην Αττική στην Εύβοια στην Ηλεία και στην Μάνη.

«Η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη από χθες θα πρέπει να συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη ένταση την προσπάθεια ώστε να οριοθετηθούν όλες οι πυρκαγιές και να μην έχουμε αναζωπύρωση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ενημέρωση του.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η προτεραιότητα όλες αυτές τις τελευταίες μέρες «ήταν πρώτα και πάνω απ’ όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής» και πρόσθεσε ότι: |στο βαθμό που αυτό είναι το εφικτό η προστασία των περιουσιών, κυρίως η φωτιά να μην εισέλθει εντός οικισμών, και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών και πρωτίστως της ηλεκτροδότησης του λεκανοπεδίου και εκεί έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήμασταν χθες».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για αυτό το οποίο έχει συμβεί και διαβεβαίωσε όλους τους πληγέντες ότι: «Η αποκατάσταση θα είναι η πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα».

Διαμήνυσε ότι όλες οι εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες και προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο που δρομολογούνται τα έργα προστασίας αλλά και της αναδάσωσης: «Και με πολλή μεγάλη προσπάθεια και με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών όταν με το καλό περάσει αυτό το καλοκαίρι θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή στο να αποκαταστήσουμε τις ζημιές με μεγάλη ταχύτητα και να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό μας περιβάλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ