ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Δεν ισχύει η παραίτηση του διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού

Παναγιωτόπουλος: Δεν ισχύει η παραίτηση του διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού
INTIME

Δεν ισχύει η παραίτηση του διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργου Κουμεντάκη, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων.

»Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του ΓΕΣ αναφέρεται: «Σας γνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας την παραίτησή του, λόγω της διαχείρισης των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του OPEN, η παραίτηση σχετίζεται με το πώς επιχείρησαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Στο Πεντάγωνο, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, νωρίτερα συνεκλήθη υπό τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες γύρω από τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων Σινούκ στην κατάσβεση των καταστροφικών φωτιών που μαίνονται στη χώρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους

Για «αποδιοπομπαίους τράγους» έκανε λόγο νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας βολές κατά της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «μόλις την περασμένη Παρασκευή ο κ. Σκέρτσος με ανάρτησή του διαβεβαίωνε ότι η χώρα έχει διαθέσιμα 74 εναέρια μέσα πυρόσβεσης εκ των οποίων τα 32 είναι ελικόπτερα, ανάμεσά τους και τα Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας».

«Σήμερα παραιτήθηκε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού για λόγους που σχετίζονται με τη διαχείριση των ελικοπτέρων Σινούκ στη μάχη με τις φωτιές. Άρα ο κ. Σκέρτσος ή γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα δεν επιχειρούν και έλεγε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό ή δεν γνώριζε και έλεγε ψέματα για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο» σημειώνει και τονίζει:

«Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνος και υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό. Έτσι εξηγείται και η άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει στις καθημερινές ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον ακριβή αριθμό όσων εναέριων μέσων επιχειρούν».

«Όπως φαίνεται το επιτελικό κράτος δεν κατάφερε να πείσει τους πυρόπληκτους πολίτες ότι δεν μπορούν να διακρίνουν αεροπλάνα και ελικόπτερα για “λόγους αεροναυπηγικής” και έχει αρχίσει να αναζητά πλέον αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει την πρωτοφανή καταστροφή» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ