ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθήκοντα νέου υπουργού Επικρατείας αναλαμβάνει ο Άκης Σκέρτσος

Καθήκοντα νέου υπουργού Επικρατείας αναλαμβάνει ο Άκης Σκέρτσος
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / Δελτίο τύπου / POOL

Ο έως σήμερα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος-Γεώργιος (Άκης) Σκέρτσος αναλαμβάνει από την Παρασκευή (13/08) καθήκοντα ως νέος υπουργός Επικρατείας, με αρμοδιότητες σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Είχε προηγηθεί η αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκηνα προχωρήσει αιφνιδιαστικά σε αλλαγή αρμοδιοτήτων επί του κυβερνητικού σχήματος.

Ο κ. Σκέρτσος, επί της ουσίας, αναβαθμίζεται, και θα συνεργάζεται με τον Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, με τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες, δηλαδή τη διαχείριση θεμάτων κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Στόχος της αναβάθμισης του κυρίου Τριαντόπουλου είναι να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Με αφορμή αυτή την αναβάθμιση ανακοινώθηκε, παράλληλα ότι:

  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
  • Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει σήμερα, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το βιογραφικό του Άκη Σκέρτσου

Ο Άκης Σκέρτσος, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε Δημοσιογραφία και ΜΜΕ, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική διαχείριση και το Lobbying (M.A. in Political Management and Lobbying) στο Πανεπιστήμιο George Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διετέλεσε διευθυντής του γραφείου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (Ιούνιος 2012 - 2014), διευθυντής του γραφείου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, καθώς και γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων την περίοδο 2014-2019.Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-Junior Achievement) και Ταμίας του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ).

Ανήκει στον στενό κύκλο συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις 9 Ιουλίου 2019, διορίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ