ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Αλλαγές αρμοδιοτήτων για Σκέρτσο και Τριαντόπουλο - Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κυβέρνηση: Αλλαγές αρμοδιοτήτων για Σκέρτσο και Τριαντόπουλο - Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος
INTIME NEWS

Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε την Παρασκευή αφινιδιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβαθμίζοντας μεταξύ άλλων τους Άκη Σκέρτσο, Χρήστο Τριαντόπουλο και Γιάννη Οικονόμου.

Όπως ανακοινώθηκε ο κ. Τριαντόπουλος αναβαθμίζεται σε υφυπουργό στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Στόχος της αναβάθμισης του κυρίου Τριαντόπουλου είναι να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Με αφορμή αυτή την αναβάθμιση ανακοινώθηκε, παράλληλα ότι:

  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
  • Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει σήμερα, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ