ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ορκίστηκαν στις 13:00 την Παρασκευή οι νέοι υπουργοί της της κυβέρνησης, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, Επισκόπου Ωρέων, κ. Φιλοθέου, ο οποίος ευχήθηκε στα πέντε κυβερνητικά στελέχη, «καλή δύναμη να έχετε».

Ακολούθησαν τα καθιερωμένα «πηγαδάκια» με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πέντε υπουργούς και υφυπουργούς, ενώ παρευρέθησαν και λιγοστοί συγγενείς τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, αναβαθμίζοντας τους Άκη Σκέρτσο, Χρήστο Τριαντόπουλο και Γιάννη Οικονόμου.

Όπως ανακοινώθηκε ο κ. Τριαντόπουλος αναβαθμίζεται σε υφυπουργό στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Στόχος της αναβάθμισης του κυρίου Τριαντόπουλου είναι να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Με αφορμή αυτή την αναβάθμιση ανακοινώθηκε, παράλληλα ότι:

  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
  • Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Χρήστος Τριαντόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

Καθήκοντα νέου υπουργού Επικρατείας αναλαμβάνει ο Άκης Σκέρτσος

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ιωάννης Οικονόμου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ