ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Πρωτοφανής επιτελική ανικανότητα - Σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα

Ηλιόπουλος: Πρωτοφανής επιτελική ανικανότητα - Σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Για πρωτοφανή επιτελική ανικανότητα αναφορικά με τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου που κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «αναζητά ψήφους στις στάχτες». 

«Θα προτείναμε στον νέο (4ο κατά σειρά) κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου να είναι πιο προσεκτικός, ειδικά όταν αναφέρεται σε διακοπές. Αν δεν κατανοεί αυτή την συμβουλή, ας ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «αυτό που είναι πρωτοφανές είναι η επιτελική ανικανότητα», αναφέροντας ειδικότερα ότι «σε συνθήκες άπνοιας έχει καεί η μισή χώρα. Ζούμε μια από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές και τα κυβερνητικά στελέχη το μόνο που κάνουν είναι να αλληλοσυγχαίρονται».

Τονίζει ότι «η κλιματική κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση που ακύρωσε τους δασικούς χάρτες και το πρόγραμμα δασοπροστασίας διώχνοντας 5.066 εργαζόμενους».

«Έστω και τώρα», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιόπουλος, «ας σταματήσουν τα εύκολα λόγια και ας γίνει ό,τι είναι δυνατόν για το σβήσιμο των μετώπων που για άλλη μια φορά καίνε για μέρες με ελλιπή παρουσία εναέριων μέσων». Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να επιστρέψει στην πραγματικότητα, κάνοντας αρχή από το γραφείο του».

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας αναζητά ψήφους στις στάχτες

«Από την ασφάλεια των καλοκαιρινών του διακοπών ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να υπενθυμίσει την παρουσία του επιστρατεύοντας όχι τη συναίνεση αλλά τις φλόγες του λαϊκισμού» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Απέναντι σε πρωτοφανείς σε εύρος, διάρκεια και ένταση προκλήσεις στις οποίες ήρθε να προστεθεί και η κλιματική κρίση η κυβέρνηση εξασφαλίζει εμπράκτως την ζωή και την ασφάλεια των πολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου, και προσθέτει:

«Με σκληρή δουλειά, επιδιώκοντας την συνένωση δυνάμεων. Ενεργώντας άμεσα για την στήριξη όσων έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Αναγνωρίζοντας με γενναιότητα λάθη ή παραλείψεις. Αυτά κάνει η κυβέρνηση».

«Αυτό που κάνει ο κ Τσίπρας είναι να αναζητά ψήφους στις στάχτες. Είναι κρίμα, γιατί αυτές τις ώρες, η χώρα δεν έχει ανάγκη από αναφορές σε 'ζωές στις στάχτες'. Ειδικά από κάποιους που ούτε τις πρώτες έσωσαν, ούτε τις δεύτερες απέτρεψαν» καταλήγει.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ