Φωτιές: Στήριξη του πρωθυπουργού στους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, για να στηρίξει και να ενθαρρύνει τους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα, αλλά και για να ενημερωθεί για την κατάσταση στα Βίλια, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
«Χρειάζονται τη στήριξή μας όλοι όσοι μάχονται με τις φλόγες. Η κυβέρνηση εγγυάται ότι στο τέλος της κρίσης θα έχει καλυφθεί κάθε πληγή που άνοιξε» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
O κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «πρωτοφανή κατάσταση» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συναισθάνονται πλήρως το μέγεθος του προβλήματος».
«Ο αγώνας είναι τριπλός: κατάσβεση, αποτροπή ξεσπάσματος νέων και αποζημίωση των πληγέντων. Οποιοσδήποτε σκεφτεί την έκταση και ένταση την κόπωση των μέσων πυρόσβεσης αντιλαμβάνεται ότι η πολιτεία μάχεται και ανθίσταται. Οι δηλώσεις μας στο παρελθόν είχαν δημιουργήσει προσδοκίες. Το ζητούμενο δεν είναι το ευκταίο αλλά η αντιμετώπιση μιας κατάστασης στην οποία η κυβέρνηση δεν σήκωσε τα χέρια ψηλά και δεν αναλώθηκε σε επικοινωνιακούς χειρισμούς», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.
Και κατέληξε: «Όποιος δρα κάνει και λάθη, τα αναγνωρίζουμε με γενναιότητα. Τώρα είναι όμως η ώρα της μάχης και πρέπει να στηρίξουμε όλους όσοι είναι στην πρώτη γραμμή» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Απειλούσε τις ζωές της αδελφής του και του συζύγου της απαιτώντας 11.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη
11:29
O Ζελένσκι ζητά ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας μετά τα φονικά ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο
11:29
Βάγια Νέστορα: «Πήγε να βρει την κόρη μας»- Η συγκινητική ανάρτηση του συζύγου της Παναγιώτη Νέστορα
11:24
Πώς η NASA σκοπεύει να ρίξει τον ISS στον Ειρηνικό Ωκεανό – Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί
11:13