ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ: Σκοπίμως η τοποθέτησή του κ. Σπανού αποκρύπτεται

Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ: Σκοπίμως η τοποθέτησή του κ. Σπανού αποκρύπτεται
ΙΝΤΙΜΕ

«Ο κ. Σπανός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στις θεωρίες συνωμοσίας που υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπίμως η τοποθέτησή του αποκρύπτεται», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, δίνοντας απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για τη φωτιά στην Εύβοια.

«Δεν μας αιφνιδιάζει αφού κάθε φορά που οι θέσεις του δεν απηχούν στην πραγματικότητα, κατασκευάζει μια πραγματικότητα στα μέτρα του», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με τη σειρά του ο κ. Σπανός ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Προς τον κύριο Ηλιόπουλο και κάθε αποδέκτη. Επειδή ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε τοποθέτησή μου στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, του παραθέτω λοιπόν αυτά που είπα στο συμβούλιο και θα παρακαλούσα να μην επιχειρείται η διαστρέβλωσή τους: Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά ή ότι συνειδητά την άφηναν να επεκταθεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιαδήποτε διοίκηση της πυροσβεστικής. Άκουσα και επικαλέστηκα μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν υπηρεσιακή εντολή να μην επεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μέτωπα για λόγους ασφαλείας των πυροσβεστών. Άλλο πράγμα οι ελλείψεις και τα λάθη που επισημάναμε και άλλο πράγμα οι θεωρίες συνωμοσίας που φυτρώνουν με το παραμικρό και μας κάνουν μόνο κακό. Επειδή έχω μάθει να μιλάω μόνο τη γλώσσα της αλήθειας και αυτή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Παρακαλώ, αφήστε μας έξω από τα πολιτικά παίγνια, να δουλέψουμε για να ξαναστήσουμε τον τόπο μας».

Ηλιόπουλος: Αυτός που πρέπει να απαντήσει είναι ο κ. Μητσοτάκης

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος έθεσε με ανάρτησή του στο Facebook το ερώτημα εάν «υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης στην Εύβοια;».

«Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, ο περιφερειάρχης κατήγγειλε τα εξής: "Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούνε αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης"», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

Σημειώνει πως «από ό,τι φαίνεται οι κάτοικοι στην Εύβοια δεν πείσθηκαν από τα ψέματα του γραφείου του κ. Μητσοτάκη για τα 74 εναέρια μέσα. Δεν πείσθηκαν από τα συγχαρητήρια που έδιναν στον εαυτό τους τα κυβερνητικά στελέχη. Προχωράνε σε μια πολύ βαριά καταγγελία σχετικά με τις πολιτικές εντολές που υπήρχαν στην Πυροσβεστική».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν περιμένει απαντήσεις «ούτε από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, που δήλωνε ότι δεν γνωρίζει την πορεία της πυρκαγιάς γιατί βρίσκεται σε άλλο μέτωπο, ούτε από τους Χρυσοχοΐδη-Χαρδαλιά».

«Αυτός που πρέπει να απαντήσει είναι ο κ. Μητσοτάκης. Η ευθύνη για την καταστροφή είναι δική του», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιόπουλους και καταλήγει: «με περισσότερα από 1,2 εκατ. στρέμματα καμένης γης (αύξηση 450%) ζήσαμε την κατάρρευση του επιτελικού του κράτους και καμία αλλαγή σε πρόσωπα δεν μπορεί να τον απαλλάξει από τις εγκληματικές του ευθύνες».

Ρωμανός: Αποκρύφθηκε δήλωση του κ. Σπανού

«Ο κ. Ζαχαριάδης σε πρωινή εκπομπή σκοπίμως απέκρυψε τη παρακάτω δήλωση Σπανού, προκειμένου να στρώσει το χαλί στον κ. Τσίπρα για να συνεχίσει και σήμερα την αναζήτηση ψήφων πάνω στις στάχτες», απαντά ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ