ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
AP

«Η Ελλάδα καταδικάζει την απεχθή επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με θύματα Αφγανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, καθώς και μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο twitter.

«Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Υπενθυμίζεται πως ισχυρή έκρηξη, που παραπέμπει σε επίθεση αυτοκτονίας με τη «σφραγίδα» του Ισλαμικού Κράτους, οδήγησε σε αιματοκύλισμα στις πύλες του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, όπου συρρέουν επί μέρες χιλιάδες Αφγανοί επιχειρώντας να διαφύγουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν. Μόλις λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε δεύτερη επίθεση, ενώ και τρίτη έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ κοντά στο αεροδρόμιο, όπου βρίσκονται πλέον στο τελευταίο στάδιο η δραματική επιχείρηση εκκένωσης.

Ενόσω οι Ηνωμένες Πολιτείες «δείχνουν» για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση το Ισλαμικό Κράτος, ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών παραμένει συγκεχυμένος, με τελευταίες πληροφορίες των διεθνών ειδησεογραφικών μέσων να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς και περισσότερους από 160 τραυματίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ανάμεσά στα θύματα βρίσκονται γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Εκ μέρους του αμερικανικού Πενταγώνου επιβεβαιώθηκε, μέσω επίσημης ανακοίνωσης του εκπροσώπου Τζον Κίρμπι, ότι υπάρχουν θύματα και στις τάξεις των Αμερικανών πεζοναυτών, χωρίς να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός.

Το πρακτορείο Associated Press μεταδίδει, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις. Αρκετοί είναι παράλληλα οι τραυματίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ