ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής απονεμήθηκε στον Μενέντεζ

Το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής απονεμήθηκε στον Μενέντεζ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχτηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον αμερικανό γερουσιαστή και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στον κ. Μενέντεζ το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής, με τον αμερικανό γερουσιαστή να αναφέρει:

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ και πού λαμβάνω αυτό το ιδιαίτερο βραβείο. Και να το λαμβάνω από την πρώτη γυναίκα ΠτΔ. Το λαμβάνω εξ ονόματος όλων των ομογενών φίλων μου από την Ελλάδα και από την Κύπρο».

«Στα 30 αυτά χρόνια εκείνοι ήταν που με βοήθησαν και έκαναν την εισαγωγή σε πολλά θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Η φλόγα που άναψε στην αρχαία Ελλάδα, στην αθηναϊκή δημοκρατία είναι μια φλόγα που αξίζει να αγωνιστούμε για να την κρατήσουμε ζωντανή. Αυτό ισχύει και για τις δύο χώρες» σημείωσε.

«Στη σταδιοδρομία μου έχω λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια, ωστόσο το δικό σας παράσημο θα το τιμώ για πάντα», υπογράμμισε.

Το Τάγμα της Τιμής είναι παράσημο της Ελλάδας και θεωρείται δεύτερο σε βαθμό μετά το παράσημο του Τάγματος του Σωτήρος.

Καθιερώθηκε το 1975, δια του Π.Δ. 849/1975, (ΦΕΚ 273Α΄/4-12-1975), όπου και αντικατέστησε το διάσημο του Τάγματος του Γεωργίου Α'. Στους απονεμηθέντες με το διάσημο αυτό παρέχεται ο αντίστοιχος τίτλος κατά βαθμό. Ο μεγαλόσταυρος του Τάγματος απονέμεται συνήθως σε διατελέσαντες Πρωθυπουργούς, Προέδρους της Βουλής, Αντιπροέδρους της Κυβέρνησης και Ορθόδοξους Πατριάρχες, πλην του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, στους οποίους απονέμεται ο μεγαλόσταυρος του Σωτήρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ