Κορωνοϊός - Σκέρτσος: Το τέταρτο κύμα πλήττει τους ανεμβολίαστους
Την αισιοδοξία του ότι εντός του φθινοπώρου μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της δημιουργίας του τείχους ανοσοπροστασίας, που μεταφράζεται αριθμητικά σε 7 εκατομμύρια εμβολιασμένους πολίτες συν όλους όσοι έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία, εκφράζει μέσω άρθρου του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.
Ο Άκης Σκέρτσος απορρίπτει τις αιτιάσεις περί δήθεν τιμωρητικών μέτρων σε βάρος των ανεμβολίαστων χαρακτηρίζοντας τις πρόσφατες ρυθμίσεις προστατευτικές για την Δημόσια Υγεία, υπογραμμίζει εκ νέου πως δεν υπάρχει προοπτική λήψης οριζόντιων μέτρων και παρακινεί όλους όσοι ακόμη διστάζουν να σπεύσουν να εμβολιαστούν.
«Αν σήμερα είχαμε καταφέρει να εμβολιάσουμε όλο τον πληθυσμό της χώρας, αντί για 332 διασωληνωμένους θα είχαμε περίπου 50 περιστατικά διασωλήνωσης στα νοσοκομεία της χώρας.
Θα είχαμε μετατρέψει δηλαδή την πανδημία σε μια βαριά γρίπη από την οποία κινδυνεύουν πρωτίστως όσοι υποφέρουν και από άλλες υποκείμενες ασθένειες και η οποία δεν προκαλεί δυσβάστακτο κόστος σε ανθρώπινες ζωές αλλά ούτε και υπερφόρτωση στο σύστημα υγείας».
CNN Greece: Βίντεο και εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στου Ρέντη - Περιορίστηκε η ένταση
16:36
Πλεύρης για υπόθεση Μαζωνάκη: «Δεν υπήρξε καμία συνεργασία» με τον κατηγορούμενο γιατρό
16:33
Μητσοτάκης για την απώλεια της Μαργαρίτας Παπανδρέου: «Άφησε το δικό της αποτύπωμα στη δημόσια ζωή»
16:29
Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Στρυμωνικό Σερρών - Επιχειρούν και δύο εναέρια μέσα
16:28