Πλεύρης για αναστολές σύμβασης υγειονομικών: Ο νόμος εφαρμόζεται και θα εφαρμοστεί
Σήκωσαν τα μανίκια από νωρίς το πρωί στο υπουργείο Υγείας.
«Είναι η πρώτη ημέρα, ήρθαμε από το πρωί, εργαζόμαστε και ενημερωνόμαστε», ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του ο νέος υπουργός Θάνος Πλεύρης..
«Από εκεί και πέρα παρακολουθούμε όλη την κατάσταση και τη διαχειριζόμαστε. Καταλαβαίνετε ότι κατά βάση και εμείς αυτή τη στιγμή ενημερωνόμαστε. Θα διαχειριστούμε όλα τα θέματα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα λειτουργίας», σημείωσε.
Αναφορικά με τις αναστολές συμβάσεων στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο υπουργός Υγείας τόνισε:
«Ο νόμος εφαρμόζεται και θα εφαρμοστεί. Όταν ενημερωθούμε θα είμαστε έτοιμοι να πούμε παραπάνω πράγματα».
Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ.
Ερωτηθείσα για την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών απάντησε ότι «θα δούμε τα στοιχεία σήμερα και θα μιλήσουμε αργότερα», ενώ σημείωσε: «Ελπίζω ότι θα εμβολιαστούν όλοι οι συνάδελφοι και θα είμαστε καλά».
Σχετικά με την εικόνα της πανδημίας η αναπληρώτρια υπουργός είπε:
«Η δυσκολία έχει αρχίσει ήδη, υπάρχουν πολλά περιστατικά. Πρέπει να το σκεφτούμε όλοι, να κρατήσουμε τα μέτρα όλοι και να προσπαθήσουμε να εμβολιαστούμε».
Ακόμη, ανακοίνωσε πως θα γίνει μια καμπάνια για τα παιδιά το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η κυρία Γκάγκα έφτασε στο γραφείο της λίγο μετά τις 7:30 ενώ ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις 6:28.
Μερτς για Ιράν: «Ίσως παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες του καθεστώτος»
10:30
Νόσος του Crohn: Πώς μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να την προβλέψει χρόνια πριν τα συμπτώματα
10:29
Προθεσμία έως τις 2 Μαρτίου για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση
10:23
Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Πώς προστατεύονται τα ελληνικά προϊόντα - Δικλείδες υπέρ των παραγωγών
10:23