ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη για τις αντιδράσεις υγειονομικών: «Όλα είναι υπό έλεγχο»

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη για τις αντιδράσεις υγειονομικών: «Όλα είναι υπό έλεγχο»
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων ενόψει της ΔΕΘ, καθώς και αρμόδιους για τα μεγάλα έργα της πόλης.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Μαρία Αντωνίου.

Προσερχόμενος στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο τον ανησυχεί η αναταραχή στα νοσοκομεία λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, απάντησε:

«Όλα είναι υπό έλεγχο».

Η εν λόγω απόφαση της κυβέρνησης που βρίσκεται σε ισχύ από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Με συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, οι υγειονομικοί διαμαρτυρήθηκαν για το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους.

Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αρχικά απαγορεύτηκε η είσοδος στους ανεμβολίαστους εργαζομένους που τελικά εισήλθαν, χωρίς ωστόσο να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Σε καταγγελίες για το ζήτημα της εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στο Nοσοκομείο «Γεννηματάς» προχώρησε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Πέτρος Κετικίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σήμερα έπιασαν κανονικά δουλειά, μπήκαν στα τμήματα τους, ενώ όπως ανάφερε κάποιους τους πήραν και τηλέφωνο από εχθές οι προϊστάμενοι των τμημάτων να προσέλθουν στην εργασία τους καθώς δεν βγαίνει το πρόγραμμα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε επίσης μπροστά στο ΥΜΑΘ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας και των κινητοποιήσεων της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι υγειονομικοί διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ, άμεση επανέναρξη λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρών και των χειρουργείων, εξασφάλιση δωρεάν μαζικού εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ορισμό της COVID ως επαγγελματικής ασθένειας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια υγεία.

Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων επικουρικού προσωπικού

Ενεργοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή καθηκόντων που αφορά την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας. H διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, στις 15:00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους εδώ:

https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/Home.aspx

Οι φορείς το προσωπικό των οποίων υπόκειται στην υποχρέωση εμβολιασμού, δύνανται να προσλαμβάνουν παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό, μέσω των ηλεκτρονικών καταλόγων του λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού.

Το εν λόγω προσωπικό συνάπτει τρίμηνη σύμβασης εργασίας με τον φορέα στον οποίο τοποθετείται, η οποία δύναται να παραταθεί για τρεις μήνες ακόμα. Το προσωπικό που προσλαμβάνεται δεν διαγράφεται από τους τηρούμενους καταλόγους, αλλά διατηρεί τη σειρά κατάταξής του σε αυτούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ