Μίκης Θεοδωράκης: Διακοπή των εργασιών της Βουλής λόγω του θανάτου του ζήτησε το ΚΚΕ
Ανανεώθηκε:
Συμμετοχή της Βουλής στο εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη ζήτησε το ΚΚΕ δια στόματος του Δημήτρη Κουτσούμπα.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αφού ανέφερε ότι οι Έλληνες αποχαιρετούν με βαθιά συγκίνηση και ακατάπαυστο χειροκρότημα τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη που κατόρθωσε να χωρέσει στα έργα του όλο το έπος της λαϊκής πάλης της χώρας, καθώς η μουσική του διαπαιδαγωγεί και εμπνέει, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς να διακόψει η Βουλή τις εργασίες της.
«Όπως μου θύμισε ένας αγαπημένος φίλος του Μίκη, όταν πέθανε ο Διονύσιος Σολωμός το 1857 στην αγγλοκρατούμενη τότε Κέρκυρα, η Ιόνιος Βουλή διέκοψε τις εργασίες της», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τον Θανάση Παφίλη να επαναφέρει ξεκάθαρα το αίτημα με το οποίο συμφώνησε κι ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Την μνήμη την τιμούμε είτε με συνέχιση των εργασιών είτε με διακοπή τους», απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.
Διαβάστε επίσης:
H τελευταία επιθυμία Θεοδωράκη στον Κουτσούμπα: «Θέλω να αφήσω αυτό τον κόσμο ως κομμουνιστής»
Βόρεια Μακεδονία: Κρίση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα μπλόκα στην Ελλάδα
21:24
Χάθηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος στην Τουρκία - Μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου της Λιβύης
21:14
Ιταλία: Νεκρός βρέθηκε ο Νορβηγός πρωταθλητής Ευρώπης του Διάθλου, Σίβερτ Γκούτορμ Μπάκεν
21:10
Βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο Γάλλων κομάντος στο αλιευτικό του Έλληνα «Εσκομπάρ»
21:00