ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Έρχονται κυρώσεις για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς

Πλεύρης: Έρχονται κυρώσεις για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επιπλέον κυρώσεις «περιμένουν» τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς σύμφωνα με τον νέο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος πάντως, διευκρίνισε ότι δεν θα έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία που προβλέπει μετακίνηση υγειονομικών, αλλά και αναθέσεις υπηρεσιών και τρίμηνες συμβάσεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά από τις αναστολές εργασίας του ανεμβολίαστου προσωπικού, επεσήμανε πως μέχρι σήμερα οι αναστολές φτάνουν τις 6.412.

Πρόσθεσε ωστόσο, πως τα στοιχεία θα ανέβουν προς τα πάνω γιατί κάποιοι έχουν ζητήσει αναρρωτικές άδειες. Απαντώντας δε, στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για κατάρρευση του συστήματος, ανέφερε πως το ποσοστό εκείνων που εργάζονται παρέχει δυνατότητα διαχείρισης της κατάστασης.

Η τροπολογία Πλεύρη υπερψηφίστηκε από 158 βουλευτές, 119 καταψήφισαν, ενώ το Κίνημα Αλλαγής απείχε.

«Το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς είχε αποτελεσματικότητα», είπε και προανήγγειλε ότι και ανεμβολίαστοι ιδιώτες γιατροί δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ιδιωτικές κλινικές. «Θέλουμε να προστατεύσουμε έναν ασθενή από έναν γιατρό που δεν δείχνει την ευαισθησία που πρέπει και ορίζει η επιστημονική κοινότητα. Μπορεί να θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο όχι τους άλλους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλεύρης απηύθυνε νέα έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και σημείωσε πως πάνω από το 90% των διασωληνωμένων αφορούν ανεμβολίαστο πληθυσμό και κυρίως νέους ανθρώπους.

Εργαλειοποίηση της πανδημίας κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης και επέμεινε στην ανάγκη προμήθειας αντισωμάτων. «Φέρτε τα φάρμακα, μην ποντάρετε στα εμβόλια δεν πιάνουν τις μεταλλάξεις» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέτει σε αναστολή τους υγειονομικούς, ενώ δεν περισσεύει κανείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ