ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμός παιδιών 12-17 ετών: Νέο σποτ ανέβασε στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εμβολιασμός παιδιών 12-17 ετών: Νέο σποτ ανέβασε στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το νέο spot για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-17 ετών, ανέβασε στα social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ξέρουμε ότι η μετάλλαξη Δ είναι πιο επικίνδυνη, πληγώνει και τα παιδιά, ενώ οι βλάβες στον οργανισμό μπορεί να είναι μακροχρόνιες. Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό» αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


«Ήδη έχουν εμβολιαστεί 130.000 παιδιά ηλικίας 12-17, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους», προσθέτει.

Στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, η οποία συνοδεύεται από το νέο σποτ για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών, σημειώνει ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών παιδιών και εφήβων στην σελίδα emvolio.gov.gr/neoi.

«Ναι» στον εμβολιασμό και από τους παιδιάτρους

Νωρίτερα σήμερα, σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε ότι οι παιδίατροι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι τα εμβόλια στο ιατρείο τους, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα.

οι εκπρόσωποι των παιδιατρικών φορέων εξέφρασαν την ομόφωνη άποψη ότι οι παιδίατροι πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των νέων 12-17 ετών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε μάλιστα ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Επίσης τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι παιδίατροι στο να εξηγήσουν επιστημονικά σε γονείς και παιδιά γιατί είναι απαραίτητος και ασφαλής ο εμβολιασμός.

«Καθώς είμαστε μία εβδομάδα πριν από το άνοιγμα των σχολείων, τώρα πιστεύω είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να κάνουμε μία νέα μεγάλη προσπάθεια να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμού στους ανηλίκους. Τα σχολεία μας θα ανοίξουν και θα ανοίξουν με ασφάλεια, έχουμε δει πια, μας έλεγε ο κ. Τσιόδρας επιστημονικά δεδομένα ότι το δίπτυχο μάσκα και συχνό τεστ είναι το καλύτερο το οποίο μπορούμε, είναι ο καλύτερος συνδυασμός πολιτικών που μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και σε αυτό φυσικά πρέπει να προσθέσουμε και την αύξηση ποσοστών εμβολιασμών», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της σύσκεψης.

Ο πρωθυπουργός τονίζοντας τη σημασία των εμβολίων, αναφέρθηκε στο προσωπικό βίωμα από τη μητέρα του: «Εμένα η μάνα μου -όπως ξέρετε- αρρώστησε από πολιομυελίτιδα μέσα στον πόλεμο. Και έζησε μία ζωή μεγάλης ταλαιπωρίας από μία ασθένεια η οποία εξαφανίστηκε στη συνέχεια από προσώπου γης λόγω των εμβολίων. Νομίζω ότι καλό είναι να θυμίζουμε συνολικά στο λόγο μας ότι καμία επιστημονική ανακάλυψη δεν έχει αυξήσει περισσότερο το προσδόκιμο ζωής από τα εμβόλια συνολικά και είναι το μεγαλύτερο δώρο το οποίο έχει κάνει η επιστήμη στην ανθρωπότητα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο εμβόλιο Covid αναφέρομαι συνολικά στα εμβόλια. Αν και φοβάμαι ότι τους αντιεμβολιαστές δύσκολα θα μπορέσουμε να τους πείσουμε με τέτοια επιχειρήματα θεωρώ όμως ότι υπάρχει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων που είναι έτοιμη να πειστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ