ΠΟΛΙΤΙΚΗ

11η Σεπτεμβρίου - Δένδιας: Οι Έλληνες δεν ξεχνάμε τα χιλιάδες θύματα και τις οικογένειές τους

11η Σεπτεμβρίου - Δένδιας: Οι Έλληνες δεν ξεχνάμε τα χιλιάδες θύματα και τις οικογένειές τους
ΙΝΤΙΜΕ

Μηνύματα υποστήριξης στέλνει η Ελλάδα στις ΗΠΑ που συμπληρώνουν 20 χρόνια σήμερα από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.  

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε μήνυμά του αναφέρει:

«20 χρόνια από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινότητα. Οι Έλληνες δεν ξεχνάμε τα χιλιάδες θύματα και τις οικογένειές τους. Στεκόμαστε διαχρονικά στο πλευρό των εταίρων και συμμάχων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους Αμερικανούς σε ενότητα, «τη μεγαλύτερη μας δύναμη», σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε χθες, παραμονή της εικοστής επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

«Αυτό είναι για μένα το βασικό δίδαγμα της 11ης Σεπτεμβρίου. Είναι ότι όταν είμαστε πιο ευάλωτοι (...), η ενότητα είναι η μεγαλύτερη μας δύναμη», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ένα βίντεο διάρκειας άνω των έξι λεπτών, που μαγνητοσκοπήθηκε στον Λευκό Οίκο.

«Ενότητα δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να πιστεύουμε το ίδιο πράγμα, αλλά είναι σημαντικό να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να έχουμε πίστη ο ένας στον άλλον», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ