Κικίλιας: Όλη η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες
«Με ικανοποίηση ενημερώθηκα από τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, Έρνστ Ράιχελ, ότι η Κρήτη και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου βγήκαν σήμερα από τη λίστα προορισμών υψηλού κινδύνου για κορωνοϊό του γερμανικού Κράτους.«Όλη η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο περιθώριο της επίσκεψης του στην 85η ΔΕΘ.
Η Γερμανία αφαίρεσε τις περιοχές της Κρήτης και του νότιου Αιγαίου καθώς και τις γαλλικές περιοχές της Κορσικής και της Οξιτανίας από τη λίστα των περιοχών όπου θεωρεί πως «υπάρχει υψηλός κίνδυνος προσβολής από την COVID-19», ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπηρεσία δημόσιας υγείας.
Έτσι η Ελλάδα βγαίνει εντελώς από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου.
Η κίνηση διευκολύνει τον τουρισμό στις τέσσερις περιοχές, όλες δημοφιλείς στους Γερμανούς τουρίστες, μειώνοντας την υποχρέωση καραντίνας και τεστ που αντιμετωπίζουν κατά την επιστροφή τους.
Το Ινστιτούτο Robert Koch για μολυσματικές ασθένειες αφαίρεσε επίσης το υπερπόντιο γαλλικό τμήμα της Ρεουνιόν καθώς και την Αργεντινή, τη Βολιβία, τον Ισημερινό, τη Ναμίμπια, το Ομάν, την Παραγουάη και το Περού από τη λίστα υψηλού κινδύνου
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από καταστροφικές πλημμύρες στη Γκάνα
23:20
Βενεζουέλα: Οι διπλοί σεισμοί βαθαίνουν την κρίση – Αγώνας για επιζώντες και το μέλλον
23:10
«Η μαμά μου έχει χάσει το μυαλό της»: Η κατάθεση της συντρόφου του θύματος για το φονικό στο Αίγιο
23:08
Βόλος: Βρέφος 10 μηνών έχασε τις αισθήσεις του στη βάφτισή του - Παρουσία γιατρού το μυστήριο
23:06