ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2021- Μητσοτάκης: Ικανοποίηση για τον ανασχηματισμό και την επιλογή Στυλιανίδη

ΔΕΘ 2021- Μητσοτάκης: Ικανοποίηση για τον ανασχηματισμό και την επιλογή Στυλιανίδη
INTIME / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό και τον λόγο που τον οδήγησε να προχωρήσει σε αυτόν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν είναι υποχρεωμένος να μοιράζεται τα κριτήρια με τα οποία κάνει αυτές τις επιλογές.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έκρινα ότι σε ένα τέτοιο υπουργείο δεν υπάρχει ιδεολογικό πρόσημο. «Ήθελα να συμβολίσω την ενότητα που είναι τόσο απαραίτητη σε ένα τέτοιο χαρτοφυλάκιο. Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχω καμία συνεργασία. Με αυτούς που μπαίνουν στη Βουλή και ζητάνε ένα υπερκομματικό πρόσωπο και μετά φέρονται με αυτό τον τρόπο δεν έχω να συζητήσω κάτι άλλο» ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με τις επιλογές που έκανε στο συγκεκριμένο υπουργείο, αφού έχουμε έναν υπουργό που έχει τεράστια επιχειρησιακή εμπειρία. «Θα χτίσουμε πάνω στη δουλειά που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς το προηγούμενο διάστημα» συμπλήρωσε.

Αναφέρόμενος περαιτέρω στη σύνθεση της κυβένρησης του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέθεσε:

«Ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης παρέμεινε άθικτος και η κυβέρνηση πάει καλά. Σε ένα αντικείμενο όπως η πολιτική προστασία δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Θεώρησα πως επέλεξα έναν άνθρωπο, το βιογραφικό του οποίου πληρούσα τα κριτήρια. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε, δεν θέλω να επεκταθώ. Τελικώς επελέγη ο Χρήστος Στυλιανίδης, ένας επιχειρησιακός υπουργός και ένας ακόμη πιο επιχειρησιακός υφυπουργός για να συνεχίσουν το σημαντικό έργο του Νίκου Χαρδαλιά. Θεωρώ πως έχω εξαντλήσει τη διάθεση μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και πολιτικούς χώρους που δεν δείχνουν καμία διάθεση συναίνεσης. Συνομιλώ με την κοινωνία και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Με ανθρώπους, που μου ζητάνε συναίνεση από τη Βουλή και μία εβδομάδα μετά κάνουν αυτά που έκαναν δεν έχω και πολλά να πω».

«Η συναίνεση την οποία επιδιώκω είναι με την κοινωνία» κατέληξε.

«Διψήφια η διαφορά στις δημοσκοπήσεις»

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να προηγείται με διψήφια διαφορά.

«Εγώ ο ίδιος ζήτησα συγγνώμη γι' αυτό που έγινε το καλοκαίρι στις δασικές πυρκαγιές. Δεν καταφέραμε να προστατέψουμε το περιβάλλον στον βαθμό που θέλουμε. Όσα ζήσαμε ήταν σκληρά και δύσκολα. Για μένα η συγγνώμη πρέπει να οδηγεί σε απτά αποτελέσματα. Από κει και πέρα δεν σχολιάζω συχνά τις δημοσκοπήσεις αλλά μ' αρέσει να βλέπω τη μεγάλη εικόνα. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να προηγείται με διψήφια διαφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης» δήλωσε.

«Όσον αφορά τη στροφή (σ.σ. στα δεξιά η το κέντρο), δεν χρησιμοποιώ ούτε δεξιόμετρα, ούτε αριστερόμετρα, αυτό το οποίο κοιτώ είναι η κυβέρνηση να γράφει πολλά χιλιόμετρα, χιλιόμετρα δουλειάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ