ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Ξύνουμε το πάτο του βαρελιού - Δεν πείθονται οι αντιεμβολιαστές

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Ξύνουμε το πάτο του βαρελιού - Δεν πείθονται οι αντιεμβολιαστές
INTIME

«Ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα» αναφέρει ανώτερη κυβερνητική πηγή για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα και σημειώνει ότι ανησυχία υπάρχει για τα άτομα άνω των 60 ετών, καθώς εάν νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας.

Σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής η ίδια υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή εκτίμησε ότι τα άτομα αυτά δεν θα πεισθούν να εμβολιαστούν και σχολίασε πως αν είχαν κάνει το εμβόλιο όλοι άνω των 50 ετών, δεν θα χρειαζόταν ο εμβολιασμός των παιδιών.

«Το θέμα είναι η τρίτη δόση, οδηγός είναι το Ισραήλ», είπε και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι αν θα πάμε σε ηλικιακό όριο ή χρονικό ποιος έχει κάνει δόση και πότε». Σε κάθε περίπτωση η εθνική επιτροπή εμβολιασμών θα λάβει τις αποφάσεις, με την ίδια πηγή να αναφέρει ότι δημιουργεί πρόσθετη ένταση κοινωνία.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα, είπε ότι είναι πάντα μέσα στο «μενού», αλλά δεν συνιστά πρώτη προτεραιότητα, καθώς κάθε κατηγορία εξετάζεται εξατομικευμένα. «Είναι δύσκολη η άσκηση της υποχρεωτικότητας», είπε και δεν έκρυψε ότι αγχώνει την κυβέρνηση ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων τον Οκτώβρη.

«Φοβόμαστε λιγάκι και φοβάμαι ιδιαίτερα τη Βόρεια Ελλάδα, με ανησύχησαν αυτά που είδα στη Θεσσαλονίκη, μεγάλη χαλαρότητα στα μέτρα προστασίας», είπε και επαναδιατύπωσε την πρόθεση του πρωθυπουργού να μην πάμε σε νέο lockdown.

Τέλος, διατύπωσε μια εκτίμηση που τροφοδοτεί σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Σε ερώτηση αν θα πάμε στις εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτίμησε ότι θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ