ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο CNN Greece: Θα γίνει ό,τι απαιτείται για να μην ξανακλείσει η οικονομία και η ζωή μας

Οικονόμου στο CNN Greece: Θα γίνει ό,τι απαιτείται για να μην ξανακλείσει η οικονομία και η ζωή μας
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την κυβερνητική ετοιμότητα να γίνει “ότι απαιτείται” για να διαφυλαχθεί η κεντρική προτεραιότητα, που είναι να μην “ξανακλείσει η οικονομία και να μην ξανακλείσει η ζωή μας”, διαμήνυσε για ακόμη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, απαντώντας στο ερώτημα του CNN Greece, πως η κυβέρνηση θα επιτύχει, χωρίς την επέκταση της υποχρεωτικότητας, τη μεγέθυνση του εμβολιαστικού ρεύματος, με δεδομένη την πτώση των καθημερινών ραντεβού αλλά και τα κολλημένα ποσοστά στις ηλικίες άνω των 60 ήταν ξεκάθαρος: “Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι εφικτό ότι περνάει από το χέρι μας σε επίπεδο επικοινωνιακό, σε επίπεδο ενημερωτικό το πρόγραμμα Ελευθερία την αποτελεσματικότητα και την εγγύτητα και τη δυνατότητα που δίνουν στον οποιονδήποτε θέλει να εμβολιαστεί δωρεάν με όποιον θέλει μέχρι να πείσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες”.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, επιφυλάχθηκε για διευκρινίσεις σε ότι αφορά στο εάν η πρόβλεψη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, για την υποχρέωση των συνοδών ασθενών, σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας, καθώς και ιατρεία, που είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, να υποβάλλονται σε rapid test έχει καθολική εφαρμογή. Επικαλέστηκε ωστόσο προσωπική του εμπειρία, σύμφωνα με την οποία συνοδεύοντας άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος, καίτοι εμβολιασμένος, έκανε τον έλεγχο ταχείας διάγνωσης.

Νωρίτερα ο κ. Οικονόμου διατύπωσε την κυβερνητική ικανοποίηση για το επιμέρους τείχος ανοσίας που χτίζεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: “παρακολουθούμε με ικανοποίηση το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των φοιτητών και των φοιτητριών, καθώς και των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια”

Όπως είπε, πάνω από το 73% των φοιτητών έχουν κάνει τουλάχιστον 1 δόση ή έχουν νοσήσει. Ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά του προσωπικού εμβολιασμού των ΑΕΙ, μέλη ΔΕΠ και διοικητικοί, καθώς πάνω από το 87% έχουν κάνει και τις 2 δόσεις, ενώ στα μέλη ΔΕΠ το ποσοστό είναι ακόμη πιο υψηλό, καθώς πηγαίνει στο 91%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ