ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Όλα είναι στο τραπέζι

Πλεύρης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Όλα είναι στο τραπέζι
ΙΝΤΙΜΕ

«Όλα είναι επάνω στο τραπέζι» είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Ωστόσο, είπε πως σε αυτή τη φάση «ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί».

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το διαδίκτυο.

Επίσης, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα στον εμβολιασμό είναι όπως και στη φιλοσοφία της. «Είμαστε πάνω από τις Ανατολικές χώρες, άλλα κάτω από τις Δυτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτούργει με όρους ασφαλιστικής εταιρείας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) μέσα στα νοσοκομεία θα εξειδικευτούν.

«Το κράτος μπορεί να θεωρεί ότι το συμφέρει καλύτερα να πληρώνει τον ιδιώτη για εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία ενώ ο πολίτης δεν θα πληρώνει».

Ανέφερε ακόμη ότι τα ΣΔΙΤ θα αναπτυχτούν και στην πρωτοβάθμια Υγεία.

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία, ωστόσο χρειάζεται προσκόμιση αρνητικού rapid test κατά την είσοδό τους σε νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ