ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Να σταματήσουν Οικονόμου, Χατζηδάκης να πουλάνε τρέλα στο θέμα της εταιρίας delivery

Ηλιόπουλος: Να σταματήσουν Οικονόμου, Χατζηδάκης να πουλάνε τρέλα στο θέμα της εταιρίας delivery
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ο κ. Οικονόμου και ο κ. Χατζηδάκης καλό θα ήταν να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα σχετικά με το θέμα της e-food», αναφέρει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπογραμμίζει δε, ότι «στο νομοσχέδιο με το οποίο φρόντισαν να νομοθετήσουν τα απλήρωτα 10ωρα κάνουν ρητή αναφορά σε αυτοαπασχολούμενους αντί για εργαζόμενους στις σχετικές πλατφόρμες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τους «θυμίζει» τη «σχετική δήλωση του κ. Μητσοτάκη που αναφέρεται σε "αυτοαπασχολούμενα παιδιά"», για να τονίσει: «Ούτε "αυτοαπασχολούμενοι" είναι ούτε "παιδιά". Είναι εργαζόμενοι και έχουν δικαιώματα».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι «τη στιγμή που άλλες χώρες κατοχυρώνεται η μισθωτή σχέση σε παρόμοιες εργασίες, νομοθετικά ή μέσα από δικαστικές αποφάσεις, η ΝΔ ήρθε να στηρίξει νομοθετικά την εργοδοτική ασυδοσία».

Υπογραμμίζει δε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «μαζί με την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, θα κατοχυρώσουμε νομοθετικά την μισθωτή σχέση των συγκεκριμένων εργαζομένων και τα δικαιώματα που αυτή περιλαμβάνει».

«Αν μπορεί ας πράξει το ίδιο και η σημερινή κυβέρνηση», σχολιάζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ