ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Διάταξη καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς από μηνύσεις αρνητών γονέων

Κεραμέως: Διάταξη καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς από μηνύσεις αρνητών γονέων
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καταδικάζει κατηγορηματικά τις μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς από γονείς που αρνούνται ταμέτραπου έχουν τεθεί σε εφαρμογή στα σχολεία έναντι της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και κληθείσα να σχολιάσει τα πρόσφατα και αυξανόμενα περιστατικά γονέων αρνητών που δημιουργούν προβλήματα στα σχολεία και μηνύουν εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, η κυρία Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή τέτοιων πράξεων.

«Στείλαμε από την πρώτη στιγμή ένα ξεκάθαρο μήνυμα απόλυτης καταδίκης αυτών των περιστατικών, από την πρώτη ημέρα της εμφάνισής τους. Υπάρχει ειδική διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες και θα κινητοποιηθεί η Εισαγγελία για αυτά τα περιστατικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα ανεχτούμε τίποτα και θα στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς μας» τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Χωρίς τηλεκπαίδευση τα παιδιά που απουσιάζουν λόγω νόσησης

«Σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε σχολείο, τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε παιδί φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν επτά δωρεάν τεστ την εβδομάδα, όλα πληρωμένα από το Κράτος», υπογράμμισε η υπουργός και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που λείπουν από το τμήμα λόγω νόσησης.

Όταν το παιδί βρίσκεται σε καραντίνα, προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς, επισήμανε η κυρία Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους. Όπως είπε στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους καθηγητές ανέρχεται σε 91%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ