ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης: Δείπνο ηγετών υπό τον Σαρλ Μισέλ - Όλο το πρόγραμμα των επαφών του

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης: Δείπνο ηγετών υπό τον Σαρλ Μισέλ - Όλο το πρόγραμμα των επαφών του
ΙΝΤΙΜΕ

Σε δείπνο που παραθέτει στις 20:00 τοπική ώρα απόψε (03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης) στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για επιλεγμένους ηγέτες ευρωπαϊκών και αφρικανικών χωρών, θα παρακαθίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 76ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και θα απευθύνει ομιλία το βράδυ της Παρασκευής (ο προγραμματισμός είναι για τις 16:15 τοπική ώρα -23:15 ώρα Ελλάδας).

Στο αποψινό δείπνο, αναμένεται να κυριαρχήσει η εμβάθυνση της διμερούς και της περιφερειακής συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρική.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν με νόημα το ενεργό, όπως το χαρακτηρίζουν, ενδιαφέρον της Ελλάδος για την Αφρική, ενώ υπενθυμίζουν τη σημαντική συνδρομή της χώρας μας μέσω της ενεργοποίησης της «διπλωματίας των εμβολίων», καθώς έχουν ήδη δωρηθεί σχεδόν ένα εκατομμύριο δόσεις κατά της πανδημίας του κορωνοϊού σε χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου, όπως η Κένυα και η Ρουάντα.

Παρόντες στο δείπνο, που διοργανώνει ο Σαρλ Μισέλ, θα είναι οι πρωθυπουργοί Βελγίου και Ιρλανδίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας και ο ύπατος εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μούσα Φάκι Μαχάματ, καθώς και οι ηγέτες της Αγκόλας, της Γκάνας, της Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό, της Μπουρκίνα Φάσο, της Σενεγάλης, της Τανζανίας και του Τόγκο.

Οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο απόψε είναι το πρώτο ραντεβού του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλούσιο πρόγραμμα επαφών και συναντήσεων του στη Νέα Υόρκη τόσο στο πλαίσιο, όσο και στο περιθώριο της συμμετοχής του στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στις 14:10 τοπική ώρα (21:10 ώρα Ελλάδας) δεσπόζει στο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού αύριο, Πέμπτη.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, και συγκεκριμένα στις 08:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας), ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με επικεφαλής εβραϊκών οργανώσεων, ενώ ακολούθως θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας και τέλος με την πρόεδρο της AIPAC, Μπέτσι Κορν.

Τέλος το βράδυ της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας) θα παρατεθεί δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη συμμετοχή ομογενειακών οργανώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ