ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου προς Τσίπρα: Οι διανομείς ήταν «αόρατοι» όσο ήταν πρωθυπουργός

Οικονόμου προς Τσίπρα: Οι διανομείς ήταν «αόρατοι» όσο ήταν πρωθυπουργός
ΙΝΤΙΜΕ / /ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει ένα καθεστώς που ίσχυε επί των ημερών του και δεν το έθιξε στο ελάχιστο», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το εργασιακό καθεστώς των διανομέων.  

«Ξαφνικά, σήμερα, ως δια μαγείας, έγιναν ορατοί οι εργαζόμενοι που ήταν για τον ίδιο και την κυβέρνησή του αόρατοι όσο ήταν πρωθυπουργός. Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή του ανακοίνωση, είναι να απαλλάσσει από τις ευθύνες της, για την άδικη συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους, την εταιρεία, προκειμένου να ασκήσει την προσφιλή του ψηφοθηρία. Αυτήν υπερασπίζεται κι όχι τον εργαζόμενο».

«Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος που ψηφίσαμε βελτιώνει τη θέση των εργαζομένων και διευρύνει τα δικαιώματά τους. Υποχρεώνει τις εταιρείες να τους αγοράσουν εξοπλισμό, τους δίνει συνδικαλιστικά δικαιώματα, καθορίζει με σαφήνεια τις προϋποθέσεις για κάθε μορφή εργασίας και ισχύει σχεδόν σ' όλη την Ευρώπη. Η σκιά της δημαγωγίας όμως, όλα αυτά τα καθιστά για τον κ. Τσίπρα αόρατα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

Να σημειωθεί ότι στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωνε πως θα φέρει στη Βουλή, νομοθετική ρύθμιση που αποκαθιστά την εργασιακή σχέση των διανομέων και καλούσε την κυβέρνηση να την υπερψηφίσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η νομοθετική ρύθμιση «θα διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι, θα έχουν δηλαδή μισθωτή σχέση εργασίας και το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέει από αυτή».

Με αφορμή δε, τη σημερινή μοτο-πορεία διανομέων εργαζόμενων στην e-food, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι αόρατοι εργαζόμενοι έγιναν ορατοί, σημειώνει, «διεκδικώντας αξιοπρέπεια και το αυτονόητο δικαίωμα, όταν έχουν ένα εργατικό ατύχημα, να μη μένουν χωρίς εισόδημα αυτοί και οι οικογένειές τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ