ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο CNN Greece: Προστατευμένη η εκπαιδευτική κοινότητα στον αγώνα της για ανοιχτά σχολεία

Οικονόμου στο CNN Greece: Προστατευμένη η εκπαιδευτική κοινότητα στον αγώνα της για ανοιχτά σχολεία
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να θωρακίσει την εκπαιδευτική κοινότητα απέναντι στην αναταραχή με τις μηνύσεις και τους εκφοβισμούς που δέχονται από μερίδα γονέων, η οποία αντιτίθεται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των σχολείων, έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Σίναι σαφές πλέον ότι είναι απολύτως προστατευμένη η εκπαιδευτική κοινότητα για να κάνει τη δουλειά της τον αγώνα και την προσπάθειά της για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά», τόνισε ο κ. Οικονόμου απαντώντας στο CNN Greece κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το συγκεκριμένο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας «κινείται πέραν του παραλογισμού».

Συμπλήρωσε δε:

«Το να υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι πρέπει να εγκαλούν ή να υποβάλλουν μηνύσεις σε ανθρώπους που εφαρμόζουν το νόμο ή το πλαίσιο που έχει θεσπίσει η εκλεγμένη κυβέρνηση κινείται πέραν του παραλογισμού και για αυτό άλλωστε και τα αντανακλαστικά της Ελληνικής δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας λειτούργησαν».

Απαντώντας στο ερώτημα του CNN Greece για το εάν οι απουσίες των μαθητών θα ενεργοποιηθούν ως αντίμετρο απέναντι στους γονείς τους, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε στις δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού Παιδείας και τόνισε ότι η κ. Κεραμέως θα τοποθετηθεί εκ νέου για το ζήτημα. Πρόσθεσε όμως εμφατικά: «Το βέβαιο είναι ότι τα παιδιά δεν πρέπει να πληρώνουν το μάρμαρο για τις ανορθολογικές επιλογές ορισμένων».

Κληθείς να σχολιάσει τις ενστάσεις που διατυπώνονται στη σύνοδο των πρυτάνεων αναφορικά με την επαναλειτουργία των ΑΕΙ με φυσική παρουσία, ο κ. Οικονόμου, διαμήνυσε ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει και δεν συζητιέται κανένα άλλο μοτίβο λειτουργίας εκτός από τη δια ζώσης διδασκαλία.

Σημείωσε ότι τα πανεπιστήμια έχουν αυτοδιοίκητο αλλά συμπλήρωσε: «Όταν υπάρχει το πλαίσιο και υπάρχει και μία σειρά από εργαλεία νομίζω ότι δεν υπάρχει δικαιολογία η σκέψη που κάποιος μπορεί να επικαλεστεί για να πει ότι θα κρατήσω κλειστά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ