ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Δεν αποκλείεται συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Οικονόμου: Δεν αποκλείεται συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν απέκλεισε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μέλλον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Αυτό δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς», απάντησε σε σχετική ερώτηση στην πρωινή εκπομπή του OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώνοντας ότι τα προγράμματα των δύο ανδρών δεν συνέπεσαν για να γίνει κάτι τέτοιο στη Νέα Υόρκη.

Όπως σημείωσε «η Τουρκία είναι απολύτως προβλέψιμη στις κινήσεις της. Και όταν οι επιδιώξεις της στη διεθνή σκηνή φαίνεται να της βγαίνουν, αλλά και όταν φαίνεται να μην της βγαίνουν. Το ζήτημα δεν είναι το τι σχεδιάζει και τι κάνει η Τουρκία, το ζήτημα είναι πως η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι προετοιμασμένη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση. Και αν κάτι μας δίδαξε η περυσινή ιστορία είναι ότι καταφέραμε (…) να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια.Είμαστε πολύ καθαροί με την Τουρκία αναφορικά με τις διαφορές μας. Έχουν να κάνουν με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Η δική μας πολιτική είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο».

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε τα εξής:
«Η ελληνική διπλωματία αν κάτι κατέστησε σαφές είναι ότι ο σεβασμός στη νομιμότητα στο Αιγαίο δεν είναι μόνο θέμα ελληνοτουρκικής διαφοράς, αλλά θέμα σεβασμού του Δικαίου της Θάλασσας απέναντι στη διεθνή κοινότητα.
Όταν έχεις απέναντί σου έναν γείτονα που έχει αναθεωρητική προσέγγιση, προκαλείται μια νευρικότητα που έχει αντανάκλαση στην περιοχή. Η χώρα έχει τις δυνατότητες να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της. Η άποψη μας είναι σαφής: Είμαστε στον 21ο αιώνα και τα κράτη έχουν ένα δρόμο για λύση των ζητημάτων: Το διεθνές δίκαιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ