ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oικονόμου στο CNN Greece για φρεγάτες Belharra: Λίγη υπομονή... Εν αναμονή ανακοινώσεων

Oικονόμου στο CNN Greece για φρεγάτες Belharra: Λίγη υπομονή... Εν αναμονή ανακοινώσεων
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ας κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα Αυτή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στο ερώτημα του CNN Greece για το εάν στο σημερινό γεύμα εργασίας του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουελ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία Αθήνας και Παρισιού για την απόκτηση έξι επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών Rafale, αλλά και των νέων μονάδων επιφάνειας του Πολεμικού Ναυτικού, στο φόντο της βελτιωμένης προτάσεις της γαλλικής πλευράς για τρεις φρεγάτες Belharra συν τρεις κoρβέτες κλάσης Gowind.

Όλες πλέον οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι βρισκόμαστε προ των ανακοινώσεων για το αμυντικό deal Αθήνας Παρισιού. Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή που ρωτήθηκε από το CNN Greece τόνιζε ότι αυτή η υπομονή θα διαρκέσει λιγότερο από 24 ώρες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το αργότερο έως το πρωί της Τρίτης αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις για το εξοπλιστικό deal το οποίο μένει να διευκρινιστεί εάν θα συνοδεύεται και από συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.

Παρά τις πιέσεις από όλους του «μνηστήρες», οι οποίοι είχαν εξαιρετικές προτάσεις για το Πολεμικό μας Ναυτικό, μία χώρα κατάφερε κάθε στιγμή να παραμείνει στην κορυφή της λίστας του ΓΕΝ. Πρόκειται για τη Γαλλία, με τις κορυφαίες φρεγάτες Belh@rra της εταιρείας Naval Group.

Οι πανίσχυρες FDI Belharra HN αποτελούν ένα υπερόπλο στα χέρια οποιασδήποτε χώρας, μιας και βασίζονται στην υψηλή τεχνολογία, τις μεγάλες δυνατότητες στην αντιαεροπορική άμυνα περιοχής αλλά και τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

«Είναι ένα εξαιρετικό πλοίο», είχε πει με νόημα ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της αμυντικής έκθεσης Defea 2021, διαμηνύοντας παράλληλα στα στελέχη της κατασκευάστριας Naval Group πως πολύ σύντομα θα είχαν νέα επικοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ