ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Εθνική επιτυχία η συμφωνία για τις Belharra - Αναμένουμε διακομματική στήριξη

Οικονόμου: Εθνική επιτυχία η συμφωνία για τις Belharra - Αναμένουμε διακομματική στήριξη
Ludovic Marin, Pool Photo via AP

Τεράστια εθνική επιτυχία χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τη συμφωνία για την απόκτηση τριών φρεγατών Belharra από τη Γαλλία, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αναμένει διακομματική στήριξη στη σχετική συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Αναδεικνύεται έτσι, ο πρωταγωνιστικός στρατηγικός ρόλος της Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο και την Ευρώπη και αναμένουμε διακομματική στήριξη της συμφωνίας, σημείωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Σ' ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον η ελληνική κυβέρνηση έχει αναπτύξει από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της πολλαπλές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και όλες τις κατευθύνσεις ώστε να αναβαθμίσει στρατηγικά την Ελλάδα και να διασφαλίσει ένα περιβάλλον ευημερίας για τους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη συμφωνία για τις φρεγάτες.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αξιοποιώντας το κύρος του έχει κατορθώσει να ανατρέψει πλήρως το κλίμα επιφυλακτικότητας και αναξιοπιστίας που επικρατούσε στο παρελθόν. Καρπός αυτής της δουλειάς, καρπός της διεθνούς πολιτικής μας είναι η συμφωνία στρατηγικής αναβάθμισης της χώρας την οποία υπογράψαμε με τη Γαλλία», υπογράμμισε για να προσθέσει:

«Η προάσπιση των εθνικών μας δικαίων εξαρτάται άλλωστε απ' τις στρατηγικές συμμαχίες μας. Η συμφωνία με τη Γαλλία αποτελεί μια τεράστια εθνική επιτυχία».


«Ταυτόχρονα όμως είναι κι ένα ιστορικής σημασίας βήμα, τόσο για την πατρίδα μας όσο και για την Ευρώπη γενικότερα, στην προσπάθειά της να ευθυγραμμίσει τη γεωπολιτική της ισχύ με την οικονομική της δύναμη».

«Η Συμφωνία κατατέθηκε για κύρωση στη Βουλή και η σχετική συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου».

«Με δεδομένο ότι η Συμφωνία αποτελεί σημαντική εθνική παρακαταθήκη καθώς δίνει στη χώρα μας τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Ευρώπη, στη συζήτηση δηλαδή για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία, περιμένουμε -όπως ανέφερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός- μια διακομματική στήριξη της Συμφωνίας.

«Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μας με τις ΗΠΑ για την ανανέωση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας σε εξαιρετικό κλίμα όπως άλλωστε αρμόζει μεταξύ δύο στρατηγικών εταίρων και συμμάχων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ