ΠΟΛΙΤΙΚΗ

61η επέτειος Αναξαρτησίας της Κύπρου: Στη Λευκωσία την Παρασκευή Παναγιωτόπουλος και Φλώρος

61η επέτειος Αναξαρτησίας της Κύπρου: Στη Λευκωσία την Παρασκευή Παναγιωτόπουλος και Φλώρος
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος INTIME

Επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία θα πραγματοποιήσει αύριο, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, με αφορμή την 61η επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παναγιώτοπουλος θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και με τον Κύπριο ομόλογό του, Χαράλαμπο Πετρίδη.

Επιστολή Πούτιν στον Ν.Αναστασιάδη για την επέτειο Ανεξαρτησίας

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, με την ευκαιρία της 61ης επετείου ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας αύριο, Παρασκευή, απέστειλε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εκφράζοντας την προσήλωση της Μόσχας σε συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Στην επιστολή, την οποία παρέδωσε στον κ. Αναστασιάδη ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαιώνει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του Κύπριου προέδρου για την επίτευξη μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Λύση η οποία, όπως αναφέρει, θα συμβάλει στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Περαιτέρω, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισημαίνει ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών εδράζονται διαχρονικά στη φιλία και στον αλληλοσεβασμό, ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι η υφιστάμενη εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου θα αναπτυχθεί σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών των δύο χωρών.

Τέλος, ο Ρώσος πρόεδρος εκφράζει την ιδιαίτερη του εκτίμηση προς τον Νίκο Αναστασιάδη για την προσωπική του συμβολή στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ εύχεται στον κυπριακό λαό συνεχή πρόοδο και ευημερία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ