ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Προσμένουμε δικαίωση στον αγώνα της Κύπρου

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Προσμένουμε δικαίωση στον αγώνα της Κύπρου
INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Προσμένουμε να δοθεί δικαίωση στον αγώνα της Κύπρου για δίκαιη επίλυση του Κυπριακού προβλήματος» αναφέρει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β' σε μήνυμά του για την 61η επέτειο της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας που συμπληρώνεται αύριο, Παρασκευή.

Ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος απέστειλε τις πατριαρχικές ευχές του «προς τον φίλο και λίαν αγαπητό πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, να ενισχύει ο Θεός το πολυσχιδές έργο του για την ανάπτυξη του κράτους και τις άοκνες προσπάθειές του για την επίλυση του εθνικού μας θέματος», όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα της η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας.

Επίσης, απηύθυνε χαιρετισμούς και ευλογίες προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο ' και τον κυπριακό λαό για πλήρη δικαίωση του στο Κυπριακό.

Ο πατριάρχης Θεόδωρος υπογράμμισε, επίσης, τις αδελφικές σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, όπου με τη συνδρομή των ηγετών τους καθιστούν την Μεσόγειο ως μία θάλασσα ειρήνης και ευημερίας για όλους τους λαούς της περιοχής.

Στη Λευκωσία την Παρασκευή Παναγιωτόπουλος και Φλώρος

Επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία θα πραγματοποιήσει αύριο, Παρασκευή, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, με αφορμή την 61η επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παναγιώτοπουλος θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και με τον Κύπριο ομόλογό του, Χαράλαμπο Πετρίδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ