ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντίδραση Οικονόμου για την καταψήφιση της ελληνο-γαλλικής Συμφωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή αντίδραση Οικονόμου για την καταψήφιση της ελληνο-γαλλικής Συμφωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ
ΙΝΤΙΜΕ

Τη δριμεία αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, με την οποία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημοποίησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει την Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., «τυφλωμένο από τις εμμονές και το κομματικό του πάθος».

Ο κ. Οικονόμου καταλόγισε στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό καιροσκοπισμό» και κλιμακώνοντας την επίθεση του έκανε λόγο για «αντιπολιτευτικό μένος που θέλει μια Ελλάδα αδύναμη, φοβική και εκτός δικτύου διεθνών συμμαχιών».

«Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει, τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό, τον πολιτικό του καιροσκοπισμό. Σήμερα χρειάστηκε το ντεκόρ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για να δηλώσει μέσα από μια ανερμάτιστη ομιλία ότι θα καταψηφίσει την ιστορική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου και συνεχίζει:

«Το αντιπολιτευτικό του μένος θέλει μια Ελλάδα αδύναμη και εκτός του δικτύου των διεθνών συμμαχιών, μια Ελλάδα φοβική. Τυφλωμένος από τις εμμονές και το κομματικό του πάθος δεν μπορεί να διακρίνει ότι η συμφωνία με την Γαλλία είναι πρώτα και πάνω από όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της κυβέρνησης».

«Ο Ελληνισμός όμως γνωρίζει ότι τα εθνικά μας δίκαια δεν διασφαλίζονται με κορώνες και θεωρίες αλλά με ενεργητική διπλωματία και πράξεις», καταλήγει ο κ. Οικονόμου

Η Συμφωνία έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί αύριο Τρίτη 5 Οκτωβρίου στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και βάσει του προγραμματισμού θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Εθνικής Αντιπροσωπείας την ερχόμενη Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ