ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Εξέδωσε NOTAM για άσκηση στο Αιγαίο - Εμπρηστικές δηλώσεις Μπαχτσελί

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Εξέδωσε NOTAM για άσκηση στο Αιγαίο - Εμπρηστικές δηλώσεις Μπαχτσελί
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα, καθώς μετά την έκδοση Navtex για το Oruc Reis τώρα με μια παράνομη NOTAM δεσμεύει το κεντρικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, από σήμερα έως τις 12 Νοεμβρίου η Άγκυρα θέλει να πραγματοποιήσει ασκήσεις έρευνας, διάσωσης και περιβαλλοντικής προστασίας.

Ωστόσο, η κίνηση της Τουρκίας χαρακτηρίζεται παράνομη καθώς δεν έχουν δικαιοδοσία για ΝΟΤΑΜ στο FIR Αθηνών.

Μόνο το κέντρο επιχειρήσεων του Πειραιά έχει αρμοδιότητα για συντονισμό επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Όπως λέει η Αθήνα, η δέσμευση τόσο μεγάλων περιοχών και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι αντίθετη προς τις συστάσεις του διεθνούς οργανισμού ICAO και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο διεθνών όσο και εγχώριων πτήσεων.

Μπαχτσελί: Να κρατάτε και σπαθί

Την ίδια ώρα, ο σύμμαχος του Τούρκου προέδρου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προχωρά σε εμπρηστικές δηλώσεις.

«Όμορφοι άνθρωποι του εθνικιστικού κινήματος, παιδιά μου. Στο χέρι σας πάντα να έχετε ένα μολύβι, όμως όταν χρειαστεί να έχετε και το σπαθί σας!» είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης μιλώντας σε συνέδριο.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να δείχνουν την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την ελληνογαλλική συμφωνία, αλλά και για τη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία.

«Αμερικανικές δυνάμεις 40 χλμ από τα τουρκικά σύνορα» σημειώνει χαρακτηριστικά η Hurriyet για την Αλεξανδρούπολη παραθέτοντας φωτογραφία αμερικανών και ελλήνων στρατιωτών με τις σημαίες τους, ενώ αναφέρεται ότι η αμερικανική και η γαλλική σημαίες θα κυματίζουν και σε άλλες ελληνικές περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ