ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Υπέρ των παρελάσεων η πλειοψηφία - Πώς κρίνουν οι πολίτες τη διαχείριση της πανδημίας

Δημοσκόπηση: Υπέρ των παρελάσεων η πλειοψηφία - Πώς κρίνουν οι πολίτες τη διαχείριση της πανδημίας
Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα ενδιαφέροντα στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα η δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για λογαριασμό του ANT1, σύμφωνα με την οποία σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, αξιολογούν με θετικό τρόπο την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά, «θετικά ή μάλλον θετικά» αξιολόγησε την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52%).

Συγκεκριμένα, με βάση την κομματική προέλευση, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Πιο δυσαρεστημένοι από την διαχείριση της πανδημίας εμφανίζονται όσοι δήλωσαν πως δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

«Σωστή ή μάλλον σωστή», έκρινε η πλειοψηφία των ερωτηθέντων την απόφαση να γίνουν οι παρελάσεις, ανεξαρτήτως αν οι ίδιοι έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή όχι.

Στο ερώτημα αν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, εκείνοι που δεν το έχουν πράξει έως τώρα, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων εμφανίζεται αρνητική.

Όσον αφορά στην κομματική προτίμησή τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης το 18,9% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, 18,6% την Ελληνική Λύση, ενώ 12,2% δήλωσε πως ψηφίζει Νέα Δημοκρατία.

Στον απόηχο της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί τη Γαλλία ως την πιο φιλική χώρα προς την Ελλάδα (70,2%), ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ (35,9%). Μόλις 4% συγκέντρωσε η Γερμανία.

Τέλος, στο ερώτημα «Από ποιες χώρες θέλουμε επενδυτές;», ψηλά στις προτιμήσεις εμφανίζονται ΗΠΑ, Γαλλία, Σαουδική Αραβία, Κίνα και Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ