ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Πότε αναμένεται να λάβει εξιτήριο - ΚΙΝΑΛ: Οι κινήσεις των υποψηφίων

Φώφη Γεννηματά: Πότε αναμένεται να λάβει εξιτήριο - ΚΙΝΑΛ: Οι κινήσεις των υποψηφίων
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο η Φώφη Γεννηματά από τον Ευαγγελισμό, καθώς δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θα ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνεχίζει να δίνει μεγάλη μάχη στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε συνεχείς εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτιμήσεις είναι πως μέχρι το Σαββατοκύριακο ίσως επιστρέψει στην οικία της.

Την κυρία Γεννηματά επισκέφτηκε χτες, Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για την υγεία της καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συνομίλησε μαζί της και της πρόσφερε λουλούδια.

Σύμφωνα με πηγές, η συνάντηση τους κινήθηκε σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο και δεν υπήρξε οποιαδήποτε νύξη για τα πολιτικά και τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Η «κούρσα» διαδοχής

Σε ό,τι αφορά το εσωκομματικό μέτωπο του ΚΙΝΑΛ, οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα σε όλες τις πλευρές και τους συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά, φαίνεται να διαμορφώνουν ως κοινό τόπο τη συνέχιση της διαδικασίας.

Όπως όλα δείχνουν οι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης θα αναμετρηθούν την 5η Δεκεμβρίου.

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται πως και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου φέρεται να θέλει να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημα ακόμα μια τέτοια εξέλιξη.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε πρώτος ότι σταματάει κάθε προεκλογική δραστηριότητα το βράδυ της Τρίτης. Την αναβολή των προεκλογικών δραστηριοτήτων του ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Παράλληλα, καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της συλλογής 5.000 υπογραφών για τη στήριξη των υποψηφιοτήτων, παραμένει η 15η Οκτωβρίου.

Ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου

Ως προς την κοινοβουλευτική παρουσία του ΚΙΝΑΛ, πληροφορίες θέλουν να προτείνεται στον Γιώργο Παπανδρέου η θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές εκλογές.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως υπάρχουν προσπάθειες να πειστεί να κατέβει ως υποψήφιος, ωστόσο φαίνεται πως τελικώς δεν θα συναινέσει, αν και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ