Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής - Λιβανός: Τα ελληνικά τρόφιμα να αποτελέσουν πρότυπο σε όλο τον κόσμο
Ανανεώθηκε:
«Ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας, αλλά και η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών, έχουν λάβει το μήνυμα των καιρών και με τη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε τα ελληνικά τρόφιμα να αποτελέσουν πρότυπο όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρμόδιος υπουργός Σπήλιος Λιβανός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.
Στη δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανός σημειώνει ότι «τα οφέλη της ελληνικής διατροφής αναγνωρίζονται παγκοσμίως και αυτό είναι στοιχείο που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε».
Περαιτέρω, τονίζει πως «επιλογή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να παράγουμε υγιεινότερα και ποιοτικότερα τρόφιμα, και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και τα χρηματοδοτικά μας προγράμματα».
Μιλώντας για τη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνει πως «έρχεται να μας θυμίσει τις υποχρεώσεις μας απέναντι στον πλανήτη και στους συνανθρώπους μας», καθώς «σήμερα, όπως επισημαίνει ο ΟΗΕ, πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι αδυνατούν να υποστηρίξουν οικονομικά μια υγιεινή διατροφή».
«Στόχος της πολιτικής μας», υπογραμμίζει, «είναι να είναι να παράγουμε προϊόντα ασφαλή και ποιοτικά, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις που προβάλλουν μέσα από την κλιματική κρίση. Προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στην ευρωπαϊκή στρατηγική "από το αγρόκτημα στο πιάτο" κι εκ των πραγμάτων θα έχουν προστιθέμενη αξία».
Ιράν: Εκτέλεση δύο ανθρώπων που κατηγορήθηκαν ότι εργάζονταν για το Ισραήλ
12:23
Λάρισα: Στο εδώλιο 41χρονος που βίαζε κατ' εξακολούθηση την 9χρονη θετή κόρη του
12:10
Το Πανεπιστήμιο που θα χρειαστεί η επόμενη γενιά ίσως να μην μοιάζει με αυτό που γνωρίζουμε σήμερα!
12:00
Εικόνες καταστροφής στο Πόρτο Γερμενό από τη φωτιά: Καμένα σπίτια και χιλιάδες στρέμματα στάχτη
11:48