Τέλη Οκτωβρίου η τελευταία επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα ως Καγκελάριος της Γερμανίας
Την τελευταία της επίσκεψη στη χώρα μας ως Καγκελάριος της Γερμανίας αναμένεται να κάνει μέσα στον Οκτώβριο η Άνγκελα Μέρκελ, αποδεχόμενη την πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε απευθύνει την πρόσκληση, για να επισκεφθεί τη χώρα μας η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων που έλαβε χώρα στη Σλοβενία.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η πρόσκληση έγινε αποδεκτή με το χρόνο της επίσκεψης να τοποθετείται στην τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Αυτό το διάστημα η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο αυτό, η απερχόμενη καγκελάριος «αποχαιρέτησε» την Κυριακή τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Άνγκελα Μέρκελ είχε προσκληθεί να γευματίσει με τον Ερντογάν στα Θεραπειά, σε μία από τις εντυπωσιακότερες προεδρικές κατοικίες στον Βόσπορο -όπου και συζητήθηκαν οι σχέσεις της Τουρκίας με την Γερμανία και την ΕΕ, η Συρία, η Λιβύη, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνοτουρκικά.
Αναφερόμενη στην κριτική που ασκούσε στα 16 χρόνια της καγκελαρίας της, ιδίως στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Μέρκελ ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού:
«Κάποιες φορές ήμουν επικριτική για τις εξελίξεις που παρακολουθούσαμε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. [...]Το μόνο που μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το ίδιο και με την επόμενη γερμανική κυβέρνηση: Η σχέση της Τουρκίας με τη Γερμανία θα συνεχιστεί, με τις καλές και τις κακές όψεις της».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σόιμπλε: Η «αποκαθήλωση» από την εξουσία - Απλός βουλευτής μετά από 16 χρόνια κυριαρχίας
Γερμανός ΥΠΕΞ: Το Βερολίνο δεν έχει ανάγκη «συμβουλές από το εξωτερικό»
14:26
Δώρο Χριστουγέννων: Πώς υπολογίζεται για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα
14:21
Στήριξη στην Ουκρανία και ενότητα μεταξύ Ευρώπης - ΗΠΑ ζητά ο Μακρόν
14:09
OpenAI: Σε «κόκκινο συναγερμό» το ChatGPT λόγω Gemini 3 - «Να κινηθούμε ταχύτερα»
14:05