ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλη Οκτωβρίου η τελευταία επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα ως Καγκελάριος της Γερμανίας

Τέλη Οκτωβρίου η τελευταία επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα ως Καγκελάριος της Γερμανίας
AP Photo/Markus Schreiber

Την τελευταία της επίσκεψη στη χώρα μας ως Καγκελάριος της Γερμανίας αναμένεται να κάνει μέσα στον Οκτώβριο η Άνγκελα Μέρκελ, αποδεχόμενη την πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε απευθύνει την πρόσκληση, για να επισκεφθεί τη χώρα μας η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων που έλαβε χώρα στη Σλοβενία.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η πρόσκληση έγινε αποδεκτή με το χρόνο της επίσκεψης να τοποθετείται στην τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Αυτό το διάστημα η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, η απερχόμενη καγκελάριος «αποχαιρέτησε» την Κυριακή τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Άνγκελα Μέρκελ είχε προσκληθεί να γευματίσει με τον Ερντογάν στα Θεραπειά, σε μία από τις εντυπωσιακότερες προεδρικές κατοικίες στον Βόσπορο -όπου και συζητήθηκαν οι σχέσεις της Τουρκίας με την Γερμανία και την ΕΕ, η Συρία, η Λιβύη, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνοτουρκικά.

Αναφερόμενη στην κριτική που ασκούσε στα 16 χρόνια της καγκελαρίας της, ιδίως στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Μέρκελ ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού:

«Κάποιες φορές ήμουν επικριτική για τις εξελίξεις που παρακολουθούσαμε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. [...]Το μόνο που μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το ίδιο και με την επόμενη γερμανική κυβέρνηση: Η σχέση της Τουρκίας με τη Γερμανία θα συνεχιστεί, με τις καλές και τις κακές όψεις της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ