ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακοκαιρία: Αντιπαράθεση Βορίδη - Τζανακόπουλου για τον κρατικό μηχανισμό

Κακοκαιρία: Αντιπαράθεση Βορίδη - Τζανακόπουλου για τον κρατικό μηχανισμό
ΙΝΤΙΜΕ

Αντιπαράθεση για την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού στις πλημμύρες που προκάλεσε η χώρα μας η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, είχαν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βορίδης είπε ότι «ο κρατικός μηχανισμός ήταν εκεί, υπήρξαν μικροζημιές όχι κάτι φοβερό. Έγιναν απεγκλωβισμοί στη Βόρεια Εύβοια».

«Υπάρχει όχι επικάλυψη αρμοδιοτήτων, αλλά πολυπλοκότητα στο νομικό πλαίσιο. Η κεντρική κυβέρνηση δεν έχει αρμοδιότητα να καθορίζουν φρεάτια, εξαρτάται από το δρόμο η αρμοδιότητα» διευκρίνισε ο υπουργός.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο να το κάνουμε πιο λειτουργικό, αυτή η άσκηση είναι σύνθετη, υπάρχει δουλειά η οποία πρέπει να γίνει» σημείωσε.

Όσον αφορά την αυξημένη κυκλοφορία εξήγησε πως είναι λογική γιατί έχουμε επιστρέψει σε δραστηριότητες, έχει τελειώσει η τηλεργασία επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Εκτίμησε ότι ο δακτύλιος θα βελτιώσει αρκετά τις συνθήκες.

Για τεράστια καταστροφή και κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού που διαρκεί ακόμα μίλησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η κυβέρνηση κατηγόρησε την περιφέρεια της Αθήνας γιατί βιώσαμε την τεραστία καταστροφή και κατάρρευση, ενώ ο κ. Πατούλης κατηγορεί την κεντρική κυβέρνηση για μειωμένη χρηματοδότηση και για γραφειοκρατία που υποτίθεται τον εμπόδισε να έχει εργολαβίες για τα φρεάτια το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Επιτελική αποτυχία και αποτυχία συνολικά» δήλωσε.

Σύμφωνα με το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ οι συνθήκες είναι πρωτοφανείς, η κατάσταση στους δρόμους έχει γίνει αβίωτη, κι αυτό έχει να κάνει με συνολική πολιτική και την κυβερνητική αποτυχία σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ