Πλαφόν στα δάνεια των βουλευτών βάζει ο Βούτσης
Πλαφόν για τα δάνεια που λαμβάνουν βουλευτές, εν ενεργεία και πρώην, βάζει η Βουλή.
Με απόφαση του Νίκου Βούτση που «πέρασε» στον Κανονισμό της Βουλής, το ποσό που θα δανείζονται οι νυν βουλευτές δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, ενώ για τους πρώην θα φθάνει μέχρι τα 7.500 ευρώ.
Θα προβλέπονται κυρώσεις για τους αμελείς ή ξεχασιάρηδες βουλευτές, καθώς όσοι δεν πληρώνουν 3 δόσεις, η αρμόδια ΔΟΥ θα προχωρά σε καταλογισμό και επιστροφή των χρημάτων στο σχετικό Ταμείο του Κοινοβουλίου.
Ευνοϊκές ρυθμίσεις θα υπάρξουν για τους περίπου 70 πρώην βουλευτές που οφείλουν συνολικά 700.000 ευρώ, καθώς θα μπορούν να εξοφλήσουν το ποσό σε 48 δόσεις. Ο Νίκος Βούτσης τους έχει αποστείλει τη σχετική επιστολή, με την οποία τους ενημερώνει για τις νέες ρυθμίσεις.
Η Βουλή ψήφισε σήμερα το απόγευμα με ευρεία πλειοψηφία τον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών. Υπέρ ψήφισαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και της Ένωσης Κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
Βουλγαρία: Παράνομη μονάδα παραγωγής κάνναβης ανακαλύφθηκε σε πρώην ορυχείο ψευδάργυρου
20:16
Η κυβέρνηση προχωρά στην σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ορεινών Περιοχών – Ποιος είναι ο επικεφαλής της
20:08
Σε θετικό κλίμα η τριμερής Ελλάδας - Τουρκίας - Βουλγαρίας για το μεταναστευτικό
19:59
Πότε έρχεται το επόμενο τριήμερο - Αναλυτικά οι αργίες για το 2026
19:49