ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ξαναθυμήθηκε ότι υπάρχει ο κ. Τσιόδρας

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ξαναθυμήθηκε ότι υπάρχει ο κ. Τσιόδρας
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχαία τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας αναφορικά με την αποτελεσματικόττηα του εμβολιαστικού προγράμματος δια στόματος Σωτήρη Τσιόδρα

«Μετά την πίεση του Αλέξη Τσίπρα ότι πέταξαν λευκή πετσέτα στην πανδημία, που βαίνει και πάλι εκτός ελέγχου με 300 νεκρούς κάθε εβδομάδα, και στον εμβολιασμό που έχει βαλτώσει στα χαμηλότερα επίπεδα της ΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης ξαναθυμήθηκε ότι υπάρχει ο κ. Τσιόδρας και οι επιστήμονες, τους οποίους αγνοεί εδώ και καιρό, σφυρίζοντας μόνος του τη λήξη της πανδημίας», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνει πως τον ενδιαφέρει– ακόμα και στην πανδημία– η επικοινωνία και όχι η ουσία, όπως ο ίδιος εξάλλου είχε ομολογήσει», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας, παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης στοιχεία που, όπως είπε, καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού και την άμεση συσχέτισή του με τα ποσοστά νοσηλείας και βαριάς νόσησης.

Συγκεκριμένα είπε, όπως χάρη στους εμβολιασμούς αποτράπηκαν στην Ελλάδα 8.400 θάνατοι ενώ, αντίθετα, περίπου 1.200 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί καθώς ήταν ανεμβολίαστοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ