ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκάγκα: Έχουμε δύσκολο χειμώνα μπροστά μας - Πιθανώς θα κάνουμε όλοι τρίτη δόση προληπτικά

Γκάγκα: Έχουμε δύσκολο χειμώνα μπροστά μας - Πιθανώς θα κάνουμε όλοι τρίτη δόση προληπτικά
ΙΝΤΙΜΕ

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, παραδέχτηκε πως θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα μπροστά μας, ενώ η κατάσταση είναι ήδη δύσκολη στη Βόρεια Ελλάδα.

«Δεν θα πάμε σε lockdown» εκτίμησε και τόνισε ότι το θέμα είναι να προστατέψουμε τον άλλο κάνοντας το εμβόλιο και τηρώντας τα μέτρα.

«Υπάρχει μια πόλωση γύρω από το εμβόλιο και είναι λυπηρό γιατί πραγματικά μπορούμε να σώσουμε ζωές», τόνισε η κ. Γκάγκα επισημαίνοντας ότι είναι δύσκολο να το διαχειριστείς καθώς αρχίζει ένας αντίλογος.

Σε ερώτηση του ΣΚΑΪ γιατί η χώρα μας έχει πάει πίσω στο θέμα αυτό, η αναπλ. υπουργός απάντησε ότι «όταν κάποιοι μαλώνουν ή έχουν πρόβλημα δεν φταίει ποτέ ο ένας από τους δυο, φταίει όλο το σύστημα».

«Δεν είναι θέμα πολιτικής και αντιπολίτευσης, είναι θέμα υγείας και πρέπει να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι», ανέφερε.

«Δεν θέλουμε να υπάρχει κύμα πόλωσης, ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει για τον εαυτό του», συνέχισε.

Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε ότι πιθανότατα θα κάνουμε όλες οι ηλικίες προοπτικά, ωστόσο οι άνθρωποι που θα πρέπει να κάνουν είναι οι μεγαλύτερης ηλικίας και όσοι είναι με χρόνια προβλήματα.

Για την επανεμφάνιση Τσιόδρα

Αναφέρθηκε και στην επανεμφάνιση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, λέγοντας ότι είναι γιατρός εκπροσωπεί την επιτροπή των επιδημιολόγων.

«Νομίζω ότι δεν τέθηκε θέμα αν είναι επιστήμονας ή όχι και αυτός είναι ο λόγος που βγήκε».

Για τους ασθενείς που δεν θέλουν να διασωληνωθούν

Για τις περιπτώσεις που ασθενείς υπογράφουν για να μην διασωληνωθούν, η κ. Γκάγκα είπε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις επιθυμίες του ασθενούς που έχει καθαρό το μυαλό του, που δεν είναι υπό επήρεια φαρμάκων ή δεν έχει ένα οξύ πρόβλημα».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την θέληση του και για εμάς είναι φοβερό για κάθε άνθρωπο που χάνεται και ειδικά όταν μπορείς να κάνεις κάτι»

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ετοιμάζεται ένα chat forum σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο θα απαντάνε γιατροί σε ερωτήσεις.

«Εάν είναι προβοκατόρικη ή κάτι που δεν μπορείς να απαντήσεις, δεν θα απαντήσεις. Η αγωνία όμως μπορεί να απαντηθεί», εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ