ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Από τον Φεβρουάριο του 2022 το νέο πλαίσιο για τις λαϊκές αγορές - Κόντρα με Χαρίτση

Γεωργιάδης: Από τον Φεβρουάριο του 2022 το νέο πλαίσιο για τις λαϊκές αγορές - Κόντρα με Χαρίτση
ΙΝΤΙΜΕ

Από την 1η Φεβρουαρίου του νέου έτους θα ισχύσει το νέο πλαίσιο για τις λαϊκές αγορές με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των εμπλεκόμενων, ανέφερε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος κατά τη διάρκεια της συζήτησης ήρθε σε κόντρα με τον Αλέξη Χαρίτση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων που δέχθηκε παρατηρήσεις και από βουλευτές της ΝΔ, επεσήμανε πως δεν πιστεύει στο υπουργικό αλάθητο και προχώρησε σε σειρά αλλαγών, ανακοινώνοντας -μεταξύ άλλων- πως η υποχρέωση γνωστοποίησης των κενών θέσεων στις λαϊκές θα γίνεται δύο φορές τον χρόνο αντί για μια που προβλεπόταν αρχικά, καθώς κι ότι η προσωρινή ανάκληση της άδειας για μη έκδοση αποδείξεων θα ισχύει μετά από τρεις παραβάσεις, αντί για δύο, που θα εντοπίσουν σε ισάριθμους ελέγχους τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ. Με άλλη τροποποίηση, οι πασχαλινές αγορές θα έχουν διάρκεια 30 ημερών αντί 15 που προέβλεπε η αρχική διάταξη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ από παλαιότερες κεντρικές πολιτικές θέσεις. «Ηττηθήκατε στον αντιαμερικανισμό, στις ιδιωτικοποιήσεις και στο αντιμνημόνιο. Δεν σοβαρεύεστε και στα υπόλοιπα θέματα να μπορούμε να κάνουμε κανονικό διάλογο;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης σταθεροποιήθηκαν τα δημόσια οικονομικά και δημιουργήθηκε το μαξιλάρι και η χώρα δανείστηκε με σχετικά χαμηλά επιτόκια 3,5%, αλλά αυτό έγινε με το μνημόνιο.

«Αυτό για το οποίο έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα με τους αγανακτισμένους. Άρα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μας διαφημίζει τα πολιτικά επιτεύγματά του επί μνημονίου και παράλληλα καταγγέλλει το μνημόνιο. Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία», υποστήριξε και αναφέρθηκε στην Cosco αλλά και την επένδυση στο Ελληνικό.

«Την ημέρα που η κυβέρνηση Καραμανλή θα υπέγραφε την σύμβαση, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν κατέβει στο λιμάνι για διαδηλώσεις. Επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Δρίτσας. Εμείς στην Cosco δώσαμε μόνο την προβλήτα 7 αν και η Κινέζοι ήθελαν όλο το λιμάνι. Ποια κυβέρνηση έδωσε όλο λιμάνι; Ο ΣΥΡΙΖΑ με αρμόδιο υπουργό τον Δρίτσα. Αυτός πούλησε όλο το λιμάνι στους Κινέζους», είπε και συμπλήρωσε πως όταν το 2014 ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπέγραφε τη σύμβαση κάποιοι, όπως ο δήμαρχος Ελληνικού έκαναν απεργία πείνας. «Το αποκορύφωμα; Βγήκε ο κ. Πάιατ χθες και είπε ότι μείνει έκπληκτος που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την συμφωνία καθώς αυτή ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Στον Άδωνι Γεωργιάδη απάντησε ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος σχολίασε ότι οι ιδέες της ΝΔ έχουν ηττηθεί και έφεραν αδιέξοδα.

«Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα των ιδεών γιατί το μέλλον της κοινωνίας, οικονομίας δεν μπορεί να είναι μέλλον της ζούγκλας και του αχαλίνωτου κερδοσκοπικού καπιταλισμού. Πρέπει να είναι συμπεριληπτικό το μέλλον και αυτό διασφαλίζεται με τις ιδέες μας και όχι της ΝΔ», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ