ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα στις 28 και 29 Οκτωβρίου η Άνγκελα Μέρκελ

Στην Αθήνα στις 28 και 29 Οκτωβρίου η Άνγκελα Μέρκελ
AP Photo/Michael Sohn

Την τελευταία της επίσκεψη στη χώρα μας ως καγκελάριος της Γερμανίας θα κάνει στις 28 και 29 Οκτωβρίου η Άνγκελα Μέρκελ, αποδεχόμενη την πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ η κυρία Μέρκελ θα επισκεφτεί τη χώρα μας στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και θα μείνει και την επομένη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε απευθύνει την πρόσκληση, για να επισκεφθεί τη χώρα μας η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων που έλαβε χώρα στη Σλοβενία.

Αυτό το διάστημα η απερχόμενη καγκελάριος πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, «αποχαιρέτησε» πριν λίγες ημέρες και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η κυρία Μέρκελ είχε προσκληθεί να γευματίσει με τον Ερντογάν στα Θεραπειά, σε μία από τις εντυπωσιακότερες προεδρικές κατοικίες στον Βόσπορο -όπου και συζητήθηκαν οι σχέσεις της Τουρκίας με την Γερμανία και την ΕΕ, η Συρία, η Λιβύη, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνοτουρκικά.

Αναφερόμενη στην κριτική που ασκούσε στα 16 χρόνια της καγκελαρίας της, ιδίως στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Μέρκελ ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού:

«Κάποιες φορές ήμουν επικριτική για τις εξελίξεις που παρακολουθούσαμε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. [...]Το μόνο που μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το ίδιο και με την επόμενη γερμανική κυβέρνηση: Η σχέση της Τουρκίας με τη Γερμανία θα συνεχιστεί, με τις καλές και τις κακές όψεις της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ